maanantai 11. heinäkuuta 2016

Lämpösumma 400 tuli täyteen Naruskalla, hillat poimittavissa.

Avosoille voi lähteä toiveikkaana hillasaaliista Naruskalla. On suotuisalla paikalla saanut hillaämpäriin täytettä jo muutamana päivänä tästä taaksepäin, koska lämpösumman kertyminen on lähinnä keskimääräinen lukema, jonka täyttyminen suotuisalla aurinkoisella paikalla on tapahtunut ennen kuin Ukan sääasemalla, joka ei jängällä sijaitse.

Mummeli malttoi hyvin mielensä olla lähtemättä suolle ennen luvun täyttymistä. Tänään hän uskaltautui tuttavaneito Kipan kanssa niille suunnille, missä joku vuosi sitten nallekarhu näyttäytyi Mummelille muutaman kymmenen metrin päässä. Kauhua ei tapahtuma jättänyt, joten akkaporukalla uskaltauduttiin jängälle. Karhut varmaankin ottivat ritolat hyvissä ajoin neitojen kalakatuksen seurauksena.

Rapian tunnin reissulta tyttäret toivat tulessaan vajaan pari kiloa hillaa kumpainenkin. Siitä voi alkaa päättelemään, mitä isolle sangolle olisi täydessä poimintapäivässä tapahtunut. Hyvä alkulämmittely ja paikka tuli tutuksi, joten Kipa kipittää huomenna Jamin kanssa samalle suunnalle sillä aikaa, kun talonväki kurvailee Rovaniemellä mutkin päiväseltään.

 Hillareissun jälkeen Ukka paisteli muutaman muurinpohjaletun. Niiden päälle sopi kuin nenä päähän tuoreet ykkösluokan Naruskan hillat...

Oli muuten poikkeuksellinen ehtoo Tukikohan nuotiopaikalla: tyyntä, lämmintä, sateetonta ja sääsketöntä, kaikkia samanaikaisesti. Aika erikoinen yhdistelmä.

Tukikohasta hillastajia kairaan odottelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Kiitos Pirjolle ja Karille niin hillareissusta kuin nuotioillasta kaikkine herkkuineen. Vietetty nykyilmaisun mukaan huippuaikaa Naruskan Tukikohdassa. Isäntäväkeä kiittäen ja tervehtien palokärki Kipa ja karju Jami

    VastaaPoista