keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Umpihankihiihtolumet alakaa olemaan...

Niukasti myöhästyin tälle aamuva. Olin justiinsa nouseskelemasa petiltä puolikuuven kantturoisa ja aatoksena tietty lähtee kolailemmaan pihhaa, kun koko yönseuvun tuprutteli lunta niimmaan perusteellisesti.

Ehin jo laittaan toiseen jalakaan sukan ja toista jonkun aikaa ettimään, ku ihan yllättäin kuulu jytinää ja alako näkkyyn valoja. Linko-Jarkko pertana oli kans laittannu kellot soittaan ja tieten linkoomaan piti hyökätä ennen museolle töihin painumista.

No ei voi ainakaa kukkaan syyttää, ettenkö olis yrittänny hyötyliikuntova. Nyt ei saanu, ku harjata yölliset keveet lumet portailta, kun ei se Jarkko sillä konneellaan pääse niitä vetasemmaan.

Tosipuhheessa kävin sitte ennen seittemää liikuntasession, ku huomasin, ettei tuulimittari ilimeisesti pyöri. Olit lumet tukkinneet sen nin, ettei varmana olis lähtenyt pyöriin, vaikka aamusella olikin ihan tyyni keli. Kopistelin sen puhtaaks ja hyvvää teki yönkankeile jäsenille kiivetä tikkaita ja kahloo puolemmetrin kattolumissa mittaritolopalle ja takas. Ja ihan vakkaasti puttoomatta.

Kävin palatessa ottalampulla tarkistamasa, mitä näyttelee lumimittarikorkeushyppyteline. Siellon lahjomaton lukema neljäkytäviis senttijä, eli alakaa olleen mettikanoille kieppilunta. Ja umpihankihihtoon umpihankee. Ja konekelekoillekki jo alle muutakin ku kannikkoo.


Tarkon jos kahtoo tästä makkuuhuneen akkunasta otettuva pikkukamerakuvvaa, niivvoi päätellä, ettei Ukka puhu pehmosija. Meillon tätä kohta myyvä asti.

Tukikohasta liiterintäyttövä suunnittelemisiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Kuinkahan paljon sitä lunta teillä onkaan enenkuin kevät koittaa. Taitaa tulla hyväluminen talvi.

    VastaaPoista
  2. Piru tietänee, vaan ei kerro. Kävin justiinsa lumimittarinluvussa. Se näyttää lahjomattomasti lukemaa 50 senttiä, eli eikös se ole puolisen metriä...

    Uutta pukkaa taivaalta koko ajan, joten aamuun mennessä on taas uusia lukemia.

    VastaaPoista