keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Ennätysmäärät talitinttejä ruokintapisteellä.Tukikohan talitinttiviljelmältä on viime kesältä ilmeisen onnistunut sato talitiaisia, koska niitä ei noin paljoa ole lintulaudalla nähty. Satunnaisissa laskennoissa on lintulaudan eväillä ollut pitkästi yli parinkymmenen yksilöä. Muut lajit ovat selkeinä vähemmistöinä. Sinitiaisia on enimmillään ollut kolme, hömötiaisia puolenkymmentä. Närhipari ja satunnaisesti kolmaskin ja yksinäinen käpytikka.

Lapintiaiset puuttuvat, samoin kuukkelit.

Olemme Mummelin kanssa kokeilleet lintutieteellisestä mielenkiinnosta erilaisia eväitä ruokinnassa. Hyväksi ovat osoittautuneet kilon painoiset rasvasiemenpötköt, joissa on mukana semmoinen vihreä suojaverkko, muovinen. Siihen kun pötkön kuorittuna sujauttaa, niin enimmillään saattaa yhdellä pötköllä olla syömässä sopuisasti puolenkymmentäkin tinttiä. Toinen suosikki löytyi Kemijärven Lidlin varastoista. Siinä on kymmenkunta samassa pitkässä verkkopussissa olevia rasvapalloja ja pähkinäpusseja vuoronperään. Koeputkilon kun Ukka viime maanantaina ruokintapaikalle kiikutti, niin näytti ensin siltä, että tulee ilmitappelu. Enimmillään putkilon kimpussa oli ja on toistakymmentä lintua.

Lintulaudalla ollaan kokeiltu erilaisia siemenseoksia ja pähkinöitä. Pähkinöissä on se huono puoli, että laudalta tintit kuljettelevat niitä pitkin pinonrakoja, joita Ukalla piisaa. Kaippa ne tintit sinne kantamansa varastot löytävät tai sitten joku muu eläin, esimerkiksi orava.


Tukikohasta elävää taulua ikkunasta tillittämisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti