lauantai 16. marraskuuta 2013

Missäs nyt kylymäsavustetaan?

Tuli Savosta semmonen mies kartanolle, että Ukka huomas maaliman parraan kylymäsavuhuoneen häippäsevän sen siliän tien. Ei siinä auttanu maammelaulukaan, vaan savustuslaatikko lähti ja piste.

Ja tilalle tuli peltikuorista säiliöö tuplana. Net pitäis talaven aikana täytellä polttoaineilla, joilla joskus pyöritetään keskuslämmitystä öljyllä.

Mummeli ei oikeen ollu suopeena Ukan ajatukselle, että tyhjennettäs vaatehuoneesta turkismuokkaamon vierestä hiukkasen rytkyjä vaikka autotalliin, nin saatais savupöntölle säällinen mesta. Vaatehuoneesta kun lähtee kans ilimastointihormi savupiippuun nin, ettei makkarissa varmaankaan haisis savulle kun sillon tällön ihan pikkasen. Ei sitä näimmä saa kotonaan ite asioista päättää. Savupönttö läks autotalliin.Pönttö läks ja uutta tuli tilalle. Ja samalla vaihtu aataminaikanen vesimittari nykyaikasempaan vermeeseen. Ja putket muuttu rauta-aikasesta muoviin niiltä osin, mitä tillaa tarvittiin ahtaassa kopperossa uusille vehkeille.

Kylymäsavupaikkaa pittää miettijä vielä. Ulukona ei talavella pysty savustaan, kun pönttöön pitäis saaha parikytä astetta lussaa, joka ei onnistu muualla kun sisällä.

Tukikohasta asiaa miettimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti