maanantai 25. marraskuuta 2013

Kaamosta kattomaan hopi hopi...

Nuorgam vetaisi jo verhot kiinni kaamoksen merkiksi. Lyhyenläntänä valoisa aika näinä päivinä on myös satakunta kilometriä Napapiirin pohjospuolella tässä Tukikohan maisemissa. Pakkokin, kun kuukauven päästä huomenissa pitäis olla jo kukonaskelta pitempänä päivä, kuten sanassa sanotaan.

Lopettelivat nuot Kallelan hirvimiehet pyyntisä ja poistuivat kotio peräkärryt lupahirvetystä täynnänsä. Nyt olis varauskirjasa taas tyhjä rakonen.

Niimpä on taas perinteisen kaamoshalavennuksen aika majotushinnoisa, kun ei siellä Syväskönkään rannalla voi pirttiä kylymilleen jättää.

Mummeli arpo Kallelan viikkovuokraks tulevan helemikuun loppuun asti parisattaa rahayksikkövä. Jos joku arvelee pelekääväsä pimmeetä, nin lyhyemmän kokkeilun voi kävästä tekemäsä kolomenkymmenenviijen rahnayksikön vuorokaustaksalla. Tarjoushintapolitiikka on semmosella pikku poikkeuksella, että tarttis olla omia petivaattehia. Jos niitä käyttelee talon kaapista, tarttis ynnätä vitonen lissää päätä päälle.

Täällon kohta kolokytäviis senttiä puhasta uutta lunta. Järvet on pilikkikunnosa ja saaphan nuita jokisuvantojaki jo käyvä kokkeilemasa, mutta takkuuta ei niistä Ukka vielä anna.

Posti-Jussi pitelee väylää auki Kallelan pihhaan, joten sinne pääsee ihan normipirssillä. Ja jos ei meinaa päästä, nin Ukka lainaa nelivetua.
Tälle vuojelle ei Kallelan ranta ole tämmösessä kunnosa kuin viimevuojen syksyllä. Sillon oli tulipalopakkaset, joita ei tälle syksylle vielä ole nähty. Kuitenki talavi muokkaa rantaa joka päivälle erinäköseks.


Saattaa siellä rannoila törmätä vaikka joulutonttuun tai Karhutunturin omaan Joulupukkiin, joten kilttinä pittää siellä varsinki näin joulua ootellessa olla...

Polttopuita on sielä takkatulija ja saunaa varten. Ja saa sielä polttaa pihatuliaki. Ja nauttija kaamoksesta.

Tukikohasta varauskirja levällään tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti