maanantai 22. huhtikuuta 2013

Yksisarvinen lomalle.

Ukka löysäsi Täplän kesälaitumille sen jälkeen, kun viimeiset piikit saatiin tälle ehtoolle pukattua sen nahan alle eläinlääkärin määrysten mukaisesti. Mari Eskontyär toimi piikittäjänä, kun Ukka piteli härkää aloillaan.

Riimua irrotettaessa napsahti Täplän toinen sarvi tyvestään irti, kuten luonnonmukaisesti näinä aikoina tapahtuu muutenkin. Eipä siinä sarvessa juurikaan kiinni tarvinnut olla, kun irtoaminen tapahtui.

Pää aluksi hieman toispuoleisesti kallellaan Täplä veteli vapaana ollessaan iltaeväänä jäkäläannoksen ja Poroeloa, johon sekoiteltiin salaa hieman jotain tohtorin määräämää jauhetta. Sinne painuivat lääkkeet kuin vanahaan ihimiseen.

Rehusäkkiä on vielä syötäväksi viikon annos. Saapa nähdä, pysyttelevätkö Törmänen ja Täplä vielä rehuruokinnassa, vai kutsuuko jo metsä. Siinäpä valitsevat itse.

Sarvi on Ukalla tallessa. Härjän sarvesta ei tiettävästi kannata "sitä" uutetta jauhaa, ellei sitten halua terävöittää haavemaailmaansa. Täytyy jemmata sarvi tulevia tarpeita varten. Toisella silmällä pitää seurata, milloin Täplä luovuttaa viimeisenkin sarvensa. Joskus sarven saa talteen, mutta nyt on vaarassa sen jääminen metsän omaksi, jos porotukset irtoavat kesälaitumilleen.

Tukikohasta tuulen tyyntymistä oottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti