maanantai 1. huhtikuuta 2013

Tuliko Törmäsen synnyttämisen aika...

Ja tapahtui ensimmäisen pääsiäispäivän iltana, että härkäporomme Täplä saatteli tippa silmässä morsmaikkunsa Törmäsen ulkovaraston takaiseen metsään. Tapahtumista metsässä emme tiedä, mutta Tukikohdan naisväki arveli, että Törmänen saattoi mennä valmistautumaan syntymän ihmeeseen.

Arviota tukee se, että Täplä saapui tänään huhtikuun ensimmäisen päivän aamuna ruokintapaikalleen yksin. Parin kuukauden ajan Törmänen on seurannut Täplää kuin hai laivaa. Tai Täplä seurannut Törmästä.

Ikävissään Täplä nyt nuoleskelee tauotta nuolukiveään, koska muuta nuoltavaa ei tällä hetkellä kartanolla ole. Normaalioloissa Täplä pitelee kieltään nuolukiven isoimmassa kolossa, mutta nyt se lipoo kiveä ympäriinsä. Eestä ja takkaa, ylläältä ja allaalta.

Syntymän ihmettä Täplä ilmeisesti ei halua mennä katsomaan, eli se ei halua synnytykseen mukaan. Tai voi se olla niinkin päin, että Törmänen ei sitä synnytykseen hyväksy, kun ei Täplä ole Törmästä tiineeksikään tärhäyttänyt, vaan tulevan vasan isukki on muita miehiä.

Tukikohasta luonnon monimuotoisuutta miettimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti