sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Västäräkistä vähäsen.

Mummeli väittää kivenkovaan, että hän näki tänä aamuna västäräkin lentävän Tukikohdan tontilla. Eipä tuota havaintoa ole syytä kyseenalaistaa, koska havainnontekijä on kohtuullisen korkeasta iästään huolimatta terävä täti.

Viime yönä käväisi pikkupakkanen. Aamusella oli hankikantoa sen verran, että Mummeli pääsi suksella käväisemään jokirannassa. Joki vuorostaan on muuttumassa pikavauhtia pilkkivedestä jäänlähtövedeksi, koska sulamisvesiä juoksee jokeen edelleen reippaasti. Yöpakkanen on nyt vaihtunut kuuden asteen pluslämpötilaan. Ja aurinko räköttää täydeltä taivaalta.

Kevään viimeiset mökkiläiset irtaantuivat tänä aamuna Kallelasta. Mökkitie oli juuri ja juuri ollut aamulla pinnaltaan sen verran kohvassa, että mikkeliläiset pääsivät lähtemään kotia kohti. Lomaviikkonsa alkupäivät he olivat vedelleet pilkillä kalaa Kallelan suvannoista, mutta kahtena viimeisenä päivänä kertoivat he pysytelleensä rannankamaralla, kun veden paine oli lisääntynyt ja vesi noussut avaten rantoja.
Tukikohdan katolla olevat kaksi kameraa ovat keväthuollossa, joten maisemakuvia ei tällä hetkellä sivustollemme päivity. Ehkäpä kamerat saadaan taas kuvauskuntoon ja tolppa viritettyä vaijereilla vetoon, kunhan Tukikohdan nuoriso joutaa katolle Ukan kaveriksi. Se, miksei meinaa joutaa, saattaa selvitä lähiaikoina.

Tukikohasta paistettelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Meidän pihalla näkyi myös tänään kevään ensimmäinen västäräkki. Olikin tähän mennessä kevään lämpimin päivä. Vähän vähemmän on lunta täällä pihalla kuin teillä siellä. Talon kivijalan juureen on joskus eksynyt sinivuokko ja se tontin lämpimimmässä paikassa aloittelee kukintaansa.

    VastaaPoista