perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pikkuvipinää Tukikohan kotieläintarhassa.

Plussakelit kolmantena peräkkäisenä päivänä laittelevat luonnossa pesintähormonit hyrräämään. Talitiaiset kisailivat jo aamutuimaan hiukkasen siihen malliin pihapuun oksilla, että ensimmäistä poikuetta ollaan laittelemassa alulle.

Oravapari kuljettelee naavapallukoita pihapiirin puissa ja käväiseväthän ne välillä kuvauttamassa ittiään lintulaudalla pähkinänsyönnissä. Mummeli hokasi kurrella hännän takaosassa pelkkää harmaata. Siitä kohtaa ovat ruskeat karvat siirtyneet ilmeisesti korviin. Orava on ihan nätti eläin, kun sen saa pysähtymään kamerakuvaan oikealla hetkellä.


Kirjosiipikäpylintu näyttäytyi Mummelille tänään toistamiseen. Kamerallekin tämä näissä pohjoloissa hieman trooppisen värinen kaunis lintu antautui samassa puussa, missä Sami-vävy kuvasi sen pääsiäisen pyhinä. Lieneekö sama yksilö, mahdollisesti. Kaveria sillä ei toistaiseksi olla nähty, mutta ehkäpä sen erikoinen lauluääni houkuttaa paikalle pesintäkaverinkin.


Muutama vuosi sitten postilaatikon viereisessä kolopuussa pesi palokärkipari. Tänä aamuna palokärki tutkiskeli tontin kolopuita hiukkasen sen oloisena, että pesintäpuuhat saattavat silläkin olla mielessä. Palokärjen rääkäisyihin tottuu kesän aikana, jos se tontille pesimään tulee. Kameralle tätä yksilöä ei vielä saatu tallentumaan, mutta asiaa tarkkaillaan.

Täytyis varmaankin tarkistella tontin linnunpönttöjen kiinnitykset ja kunto muutenkin, että kesävieraita saataisiin asettumaan pihapiiriin mahdollisimman runsaslukuisina.

Tukikohasta makuuhuoneen ikkuna auki -elämää sunnittelemisiin tähän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti