torstai 25. huhtikuuta 2013

Länteen-itään-länteen-itään-länteen...

Ukka on ollu liesussa. Piti, kun tuli luvattua, lähtee Alakurtin eläkkeellä olevaa virkaveljee kuskaamaan autokauppaan. Ja lännen pirssit löytyy paraiten lännestä. Niimpä Ruåttiin, Luulajaan. Sinne Ukka oli jo järjestäny Piteån kaupungista yhen Avensiksen näytille, ettei koko Ruåttia kierrellä tartte. Asian sai hövelisti hoijettuva Öövertorniolaisen autokauppiaan kanssa, joka mukavasti raataili sitä kuulusaa meän kieltä.

Sieltä se löyty pirssi sovitusta mestasta. Aamusella varahin kun oltiin liikenteesä, nin iltapäivällä elissä päivänä oltiin jo takas Suomesa. Kurttilaiset jäivätten Kasperihotelliin vielä yönseuvuks, kun piti lännenmiehen telekkari vielä löytää. Ja löyty kans. Ukka suuatti omalla ameriikanrauvalla illaks kotio. Rajotusten puitteisa.

Tänään illansuussa het itämaalaiset sitten tulivatten Naruskalle. Ja peukalot pystyyn. Ja Ukka kuskiks. Niiten kun piti jätellä Avensis tuohon nurkanpäähän ootteleen, että siihen hajetaan paprut mistäs muualta kuin Muurmanskista. Se on Harrikka-Late laittanu semmoset sääntelyt, että lännen pirssin haku on vaikeeta. Tarttis kuulemma ostella lattarautaa, niin nousis äitemaa pystöön. Nääkin meitin tutut on kuiten das Autoon totutellu, joten itäpirssit ei kiinnosta. Vaikka maksamaan tullee. Laitan tuonnempana näkösille, miten ruotastaan Ruåttinmaalla halavalla ostetusta autosta semmoset tullitukset, että kun Kurtinpankista on rahhaa ulukona kolomattakymmenen rosentin korolla, ja uskomattomat tullimaksut päälle, niin tullee hintoihisa.

Näppäilin joutessani Kurtilta muutaman kuvan. Etistystä oli taas tapahtunu. Iivanan autotallin viereen oli joku lyöny pystyyn kaatopaikan. Ja rantteen. Iivanaa ei ollu mailla halameilla. Lieneekö maalailemassa vai pelekästään ohenteijen kanssa pellaamassa. Ei oo tietoo.

Kirkko on noussu keskelle kyllää. Ja Tuntsajoki on aukeemassa. Tuli oikeen kessää ikävä, kun näki kosket kuohuumassa Tuntsajoen sillalta.
Tukikohan takapihalle oli ilimestyny Ukan poissaollesa raktori. Linko-Jarkko oli tuonu sen ja kytkeny halakomakonneenkin perrään. Liesut on nyt liesuttu. Täytyy vahtija Avensista ja keskittyä viikonloppuun. Taas käsi vässyy, kun venttiiliä joutuu heiluttaan eeskahtaalle.

Tukikohasta rännänräimeestä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti