sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kotisaunan lauteilla Ukkakin ihminen on...

Net sanoo, ettei selekäpotilaan pitäs kuumaan mennä. Tässä vaan sattuu oleen semmonen selekäpotilas, että se ei mene pakastimeen, eikä hankeen, eikä sen selekään laitella kylymäkeelipussukoita. Niitähän säikkyy normi immeinen semmosia. Saunaan se menee selekääsä sulattelemaan.

Yläselekä ei tykkää reissaamisesta, mutta mitäpä sitä ei tekis, jos vääpeli käskee. Kuskina pyyvettiin oleen ja oltiin kans. Ja ajoin silimät suittirenkaina Jyväkyllään ja ohikin ja takas. Olis varmana nätti lääkäritäti taas ilosena potilaastaan, kun kuulis sen selekähoidoista. Istuminen on kuulemma vihovviimestä.

Mummeli pyöri messuilla enempi rättipuolella ja Ukka tieten antiikkipuolella. Kun valita sai. Ja Ukka teki tieten omasta mielestään löytöjäkin, tai tarkemmin sannoin yhen. Näköispainoksen. Alakuperänen kirja on painettu vuonna 1892. Ja se on SUOMEN KANSAN MUNAISIA TAIKOJA osa II. Kalastus-Taikoja.

Saunan jäläkiin alan perehtyyn tähän tevokseen. Alakuulla ei sais lukia, mutten malta. Aamuun mennesä oon jo viisaampi. Kerron sitte kaikille muillekki, mitä siellä neuvotaan.

Tukikohasta pyörremyrskykuvia ootellessa tähän.

P.S.

Poikkeutettiin Mummelia Anopin kanssa muutamalla kirppiksellä Kempeleen tien ristauksessa nelostiessä melekeen kiinni. Mummeli iski kyntesä semmoseen valurautaseen tavaraan, jotka kukkaan ei tienny, mikä se on. Ja se piti tietty ostaa. Ukan. Kakskytä eeroo. Ja kymmenen killoo. Kuva on sissäänmenosta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti