torstai 11. huhtikuuta 2013

Täplä keulii laihutuskisassa.

Ei täällä Tukikohassa varsinaista laihutuskisaa pitäny käynnissä olla, mutta näyttää kuiten olevan. Rapiassa kuukauvesa Ukka ei ole pystyny puottaan painoosa kuin kaheksan kiloo. Täplä on vaivihkaa kiriny reippaasti Ukasta eelle puotoksessa, eikä kaukana ole ronssilätkätkään, kun kattelee Mummelin punnituksia. Kummankin kylykiluilla pystyis kohta joku musikantti soittaan vähän niinko sillä peltilätkäsoittimella, jota hakataan niillä pallopääkepakoilla.

Akkain ja ilimeisesti porojenkaan painot ei ole julukisia. Täplän elopainon vois julukistaakkin, mutta sitä on vaikee saaha seisoon kaikilla neljällä koparalla tavan henkilövaakalla. Ukka painaa nyt aamusin munasillaan yheksänkytäkaks ja silleen.

Nyt näyttäisi siltä, että immeiset laihtuu ja kuihtuu tällä kartanolla vähän niinko omasta tahostaan, mutta Täplä tahtomattaan. Se vetää kyllä einestä niinko aikapoijjaat. Kilon puoltoista net neuvoo noisa poronrehusäkkien kyljisä einestä päivässä elikolle lataamaan. Sen verran Täplä sitä saa. Ja saman verran morsio. Morsio on kuiten persiinsä päältä paljonki vankemassa kunnossa, mitä härkä.

Tuosa illankähmysä muutama poromies jo vilikasi Täplän hampaat. Net on kulemma purukunnossa. Maha sillä möyryää just niinko porolla kuulemma kuuluuki. Ja poronpaska juoksee papanoina normisti. Ja ihan haitoiks asti noin talakkarin kannalta.

Tarttee varmaan soitella elukkalekurille, josko härkä kaipailis jonkun vitamiinipiikin. Tai vitamiinipaukun, semmosen kertalaakin. Tarkootan suun kautti syötettynä.

Niitä kurmuja sillä saattaa tuosse persiin päällä olla, mutta niihin ei normiporo kuulemma kuole. Aina niitä kuulemma jää rokottamati syksyerotuksissa. Niin se on saattanu jäähä Täpläkin viimo syssyllä.

Ukka pääsee tätä vauhtia kesärantsukuntoon isommin rieettiä kiristämäti. Täplä tarttis saaha kesäks kulukukuntoon, jos siitä vielä lomille on. Arveli se tuo muutama poromies niinki, että Täplä saattaa olla jo porovanhusikunen. Se on ollu puolenkymmenen vuuen paikkeilla jo sillon, kun markat vaihtu euroiks ja Täplän omistaja Eetusta Ukaks.

Poronliha on hyvä kuivaliha, mutta ei sen nyt kuivalihaks tuossa pihalla muuttuva tarttis.

Tukikohasta huomenissa elukkalääkärin numeron ettimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti