keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Tuluppion tiskon kautta kairaan...

Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun hiihtovaellusporukka vietätti itsensä naapuripitäjän Savukosken koillisimpaan kairaan Tulppioon, mistä he urheasti aloittivat viikon kestävän hiihtoretkensä kohti Tuntsan erämaata. Tulppion kairan lumitilanne oli paksuudeltaan Naruskan kanssa samaa luokkaa, mutta ensituntumasta ja nähdyistä kelkkojen jäljistä pystyi päättelemään, ettei umpihanki siellä ole kantavaa sorttia. Ei ehkä senkään vertaa, mitä täällä Naruskalla on.

Onneksi kuitenkin reservissä on kelkkapolanteita, joita pitkin näin hiihtoloma-aikoina myös on onneksi joku ajellut, joten matkanteko Tuluppion Tiskon pihamaalta saattoi alkaa pitävällä pohjalla. Ryhmärämä kuvautti tietenkin itsensä "Samperin" veturin kupeessa, kun siihen mahkut tarjottiin. Tässä yksi linkki tuosta veturista kiinnostuneille:
 http://suomenmuseotonline.fi/fi/kohde/Lusto+-+Suomen+Mets%C3%A4museo/V06011%3A3601?pathId=1.90.109.124.3211.3216.&itemIndex=6

Toivottavasti reippaalla porukalla riittää auringonpaistetta ja muutoinkin hyvää keliä viikoksi. Ainakin aloituspäivä oli odotuksia antava, joskin tuuli tuntui lähdön hetkellä olevan yltymään päin.Tukikohasta revontulien odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti