torstai 29. maaliskuuta 2012

Kurmupotilas.

Täplä potee kurmua. Se on semmonen poron loinen, jota vastaan porot tätänykyä rokotetaan. Jotenkin Täplä on ilmeisesti onnistunut väistelemään erotuksessa käynnin menneenä syksynä, kun kurmu on päässyt sen nahkaan iskemään.

Kuvastakin noita pahkuroita porotuksen selän päältä voi nähdä. Ruokahaluun ja muuhun olemukseen kurmu ei ole ainakaan näkyvästi Täplässä vaikuttanut. Asiantilaa kuitenkin tarkkaillaan ja ohjeita mahdollisista hoitotoimenpiteistä odotellaan paikalliselta eläinlekurilta, jolle Ukka tänään asiasta raportoi.

Ystävällisiltä kirkonkylän ystäviltämme saatiin laatikollinen nauriita, joita Täplä ilmeisen halukkaasti pistelee poskeensa parin kipaleen päivävauhdilla. Kurmun lääkitsemiseen nauriilla ei toistaiseksi tiedetä olevan asiayhteyttä, vaan ajallisesti naurissatsi sattui löytämään tiensä tänne samaan liittoon. Tiijäppä häntä, vaikka auttaisi kutinaan, kirpeä kun maultaan hiukkasen tuo nauris on. Jos se kurmu kutisee.Kurmupaiseiden puristeluohjeiden odottelemisiin Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti