perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kevään kunnon plussat Naruskalla

Nytpä se rävähytti kevään ensimmäiset kunnon plussakelit tähän kairaan. Hiljaiset muutokset näkyvät joella heti vedennousuna. Viidessä asteessa käväissyt lämpötila laskee pikaisesti hangenpintoja ja räystäät tippuvat. Raskaaksi väitti Mummu päivällä tekemäänsä lumikenkäretkeä tuohon muutaman sadan metrin päähän. Lumi oli jo pinnalta takkalaa sen verran, että se tarttuili lumikenkien pohjaan. Toisaalta pieni rasitus kiinteyttää, sanoo vanha kansa. Ja se tietää. Vielä jaksoi Mummu kuitenkin kameran laukaisinta painaa joen rannalla. Kuvissa voi aistia kevään, vai mitä?















Retkeilymajan pihalla meinasi tänään poronlihan hinta halapua kertarysäyksellä. Eipä ollut montaa minuuttia ennen kuvissa näkyvää kattolumien putoamista, kun Täplä tepisi pääoven porraspielessä. Se käy aikansa kuluksi pureskelemassa ovikranssia, jotta ruokavalio pysyy riittävän monipuolisena.

Muutama tuhat kiloa lunta tuli pihan koristeeksi. Uhreilta vältyttiin, koska me immeiset osasimme kuljeskella räystäiden alla seinustalla. Täplä ilmeisesti osasi ajoittaa vaistollaan kranssinsyöntireissunsa niin, että se oli lumimassojen pudotessa turvallisesti nuolukivellään sitä lipomassa.





Tukikohasta etukuormaajatraktorimiestä odotellessa tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti