sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Isommat lumilinnat.

Tuli käväistyä länsikairan puolella Kemissä. Lunta ei Naruskalta tarvii matkustaa kattomaan mihinkään koskaan, ellei sitä ihan joka päivä nähdä halua. Kemissä on kuitenkin ollut jo vuosien ajan vuosittain uusiutuva Kemin Lumilinna. Ihan jokaista linnaa Ukka ei ole nähnyt, mutta tämä tämän vuotinen taitaa olla kolmas lajiaan, jota on käyty katsomassa. Eikäpä sitä ehkä vasiten käytäisi edes katsomassa, mutta kun on muutakin asiaa aina silloin ja varsinkin tällöin tuohon ilmansuuntaan. Niin nytkin. Tyttärentyär Hallahelinä oli esiintymässä Lumilinnan yhden tapahtuman tanssiesityksessä, joten sopivaa oli Mummun ja Ukan olla paikan päällä esiintymistä todistamassa.

Ukka luuli, että siellä Väyrysen valtakunnan lievealueilla on kansantanhuesitys, mutta sielläpä pärähtivät semmoset rokkenrollit ja tiskohuumat päälle, että Väyrynen ja Ukka todennäköisesti olisivat seonneet koipiinsa, jos siihen tahtiin olisi pitänyt alkaa humppaamaan. Kaiken kaikkiaan reuhakka ja mukaansa tempaava esitys, jolle iso yleisö antoi kinttaat käsissä mellevät aploodikset. Ja Hallahelinä veteli siellä joukon jatkona mallikkaasti. Ilmeistä rokkisukua.

Oli ne Kemin Lumilinnan rakenteet sen verran raskastekoista laatua, että ei Ukka taida pienemmässäkään mitassa alkaa lumirakentamisella heitin kanssa kilpasille. Vois sitä kuitenkin Naruskalle matkatessaan tai täältä poispäin ajellessaan suositella poikkeemaan, jos sattuu olemaan ylimääräinen kymppi rahaa pääsylippuun. Lippu saattoi muuten takavuosina maksaa enemmänkin. Kympillähän ei nykyään saa edes lämmintä kättä, jos totta puhutaan.

Laitan tähän muutaman kuvatuksen sieltä. Hotellihuoneet oli hiukkasen kolokon oloiset, mutta eipä niitä lumesta voi niin kovin lämpimiä rakennellakaan. Yön hintaa en kysellyt, koska pääseehän sitä kotonakin hankeen lumimajoitukseen yöpymään, jos ei vällyjen välissä lämpimässä unijukka tule. Vajaan metrin Naruskan hankeen rakentaa pikamajoitteen sen osaaja vaivatta.

Kemiläisten linnake oli rakenneltu urheiluteemalla. Ukkakin vetaisi maastavedossa oman henkilökohtaisen ennätyksen, mutta tuomariäänin 2-1 suoritus hylättiin. Lipsahtihan se kynsistä painonnostotanko semmosilla jäälevyillä, kun jäätankoon ei hiekkaa saanu  pitoavuks ottaa, vaikka oikeessa elämässä hierovat kilotolokulla makneessiumia kouriinsa. Ukan mielestä 225 kiloa jäätä jäästä on voitettu kanta.

Tukikohasta voimaintunnossa räkätautisenakin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti