tiistai 4. lokakuuta 2011

LAKKI................PÄÄHÄN!!!

Ette voi uskoa, miten voi joku tulla iloiseksi pienestä asiasta. Portinpielen "Iivana" tirautti ilon kyyneleen äsken, kun sujautin hänen päähänsä kadoksissa olleen virttyneen vilttihatun. Sen saman, joka Iivanasta on tehnyt Iivanan.

Vilttihatun löytymistä edelsivät äärimmäisen tarkat, monimutkaiset  ja täsmälliset laskentatoimet. Eilisiltaista etsintäaluetta laajennettiin yli sataan metriin. Ja sieltähän se löytyi mustikanvarpujen seasta tismalleen siitä ilmansuunnasta, mihin tuulen sitä oli pitänytkin kuljetella.

Huopahatun kiinnittämiseen ei vahingosta viisastuneena nyt käytetty nitojaa, vaan tuuman mittaisia huopanauloja, joita Ukan varastossa on varaston huopakattoremontista.

Iivana nautti selvästi, kun sen päähän lyötiin kolme naulaa. Ihmekös tuo, kun isäntänsä joskus on nauttinut siitäkin, kun on edes yhden naulan päähänsä onnistunut lyömään. Vanha sanonta sanoo, että "Viina lähtee päästä, mutta kollous ei lähe". Lisätään siihen, että nyt ei lähe enää virttyny vilttihattukaan. Ainakaan tuuleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti