maanantai 3. lokakuuta 2011

Kultamukelot lapsityövoimana...

Viikonloppuna Mummun ja Ukan rattona käväisivät Hallahelinä ja Loimu vanhempineen. Ahkerasti lapsoset ketterät poimivat kolmisen sankoa viimeisiä puolukoita Naruskalta Mummun opastuksella. Kohta marjat saavat peitokseen lumipeitteen, jos sääennustajat hommistaan mitään tietävät.

Marjanpoiminnan ylivertaisesti rattoisimmaksi työvaiheeksi lapsosille osoittautui puolukoiden putsaaminen pölyimuriin kytketyllä marjanpuhdistimella. Työtahti oli suorastaan urakkaluonteinen. Aivan pitelemisessä oli mukinheilutus kummallakin putsarilapsosella ja työpaikalle oli suoranainen jono.

Tukikohdan keittiöstä löytyy edelleen puolukoita mitä erikosimmista paikoista. Lattian lisäksi niitä löytyy runsaasti astialaatikoista ja Rihlan ruokakuppivarastosta.


Leikki on lapsen työtä, mutta tässä tapauksessa työ oli lapsen leikkiä. Hyvin viihtyivät kakarat touhussa tunteroisen, eikä lopputulos hassumpi ollut. Puolukat tuli nimittäin siivottua, eikä siinä aikuisten apua juurikaan tarvittu. Mitä nyt imurinsäätelyssä ja jälkisiivouksessa,,,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti