torstai 20. lokakuuta 2011

Kolomen konstin timpermanni...

On äärimmäisen mukavaa, että vastapainoksi maailman pahuudelle voi nauttia lasten aidosta ilosta. Mummun ja Ukan rattona ja vauhdin takeena ovat Naruskan lokakuussa olleet syksyn synkkyyttä karkottamassa lastenlapsosetketterät. Mukava on ollut seurata pikkumies Loimun ja isosiskonsa Hallahelinän touhuja, kun ilmassa on koko ajan usean päivän ajan ollut tiettyä odotusta kolmen kokonaisen vuoden täyttymisessä Loimun elämässä. Tuskin on synnytyslaitoksen ovi takana ehtinyt kunnolla loksahtaa kiinni, kun jo ollaan viettämässä kolmatta synttäriä. Niin se aika vierähtelee ja taas on todettava, ettei vuosi enää ole aikayksikkö.


Synttäriä odotellessa Retkeilymajan peräluokan ompelimossa hurisi ahkerasti ompelukone. Nappuloille valmistui siellä uniikit syksypuvut. Ja uskoa soppii, että nappuloiden äitee oli ompelijan paikalla.

Tänään 20.10.2011 tuli iltapäivällä kolme vuotta Loimun syntymästä. Taitelijat taikoivat Sankarille motskarin mallisen täytekaakun, josta posket ja massut sopivasti täyttyivät. Ja päivä on kulunut rattoisasti minkäpäs muun kuin leikin merkeissä uusilla lahjavermeillä, joita Naruskalle kulkeentui Kustin polkemana ja Linjuriautoässillä. Joku kuriiripaketti tuli Keski-Suomesta henkilöpirssikyydilläkin. Ja kaikki kelpasi ja naurunremakkaa piisasi. Ja kolmen kynttilän puhallus onnistui viimesen päälle.


Tukikohdasta seuraavien synttäreiden odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti