lauantai 30. toukokuuta 2020

Vesi lähti laskuun. (2360)

Viijenpäivän veennousu meitin jokivesisä Naruskajojesa ja Tenniösä käänty viimen tänhään laskusuuntaan. Son ihan hyvä asija, kun muutama torppa ja kesäsempimökki on ollu ilimeisesä vaaravyöhykkeesä nämät päivät.

Maantiet on täälä pysyny ajokeleposina nippanappa. Onneks ei ole väylät irtippoikki katkenneet missäänkohala, vaan ainuvastaan aiheutellu hijastuksija kulukijoile, kunon vesijättöpaikoista maata karannuppois.

Tennijöjoela oli tälle ehtoole kuuves kerta peräkkäisijä päivijä, kun tuli sielä käytyvä vesikorkoja mittomasa kamerala. Huippukorkeuvestaan vesi oli tälleppäivää laskennu viitisentoistasenttijä.

Tilanne on kuiten vielä päälä. Käväsit tuosa muutama eläkelläisvirkaveli Tukikohasa. Olivat ajellu Naruskajärven tasala tilanteita arvijoimasa. Niilä korkeuksila ja siitä pohojosseen on Kemijojen latvavesilä lunta vielä toiseen tuluvaan, jota saattas ootela ensviikon alakupuolela, kunon luvannu paritkympit ja ylitte taas lämmintä. Tämä nyt eletty vajava viikko sai alakusa kahesta kahenkympin päivästä, eli aurinko on tehokas tuluvantekijä.
Siekan sillampielesä on sama muutamansentin laskeva suunta. Silta saa hengähysaikaa ensviikon alakuun asti.

Tukikohan takapihala on eilisestäehtoosta tähänehtooseen yötä lukkuunotamata parkunu huskun ammattimotorisaha. Kakskolomattaossaa rapijasta viijestäkymmenestä kiintokuutijosta on antautunnu Kasperile metrisiks ja huomena kuulema iltapäiväämmennesä loput. Ukka Matimpoijjan tehtäväks jos olisvat jääny, nin olis varmaan holotnatalavi eesä...

Tukikohasta pyhäpäivänratoks lapsellikkana heilumissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Ilmaiset Vihjeet esim. Ruokaresepteistä, jotka Valmistetaan Helpoilla Menetelmillä Uunissa, ovat Aina Tervetulleita myös Tänne Blogiin ja Oletan, että Kasperi, sai Moottorisahasavottansa Onnellisesti Päätökseen!

    VastaaPoista