torstai 14. toukokuuta 2020

Luvaton pilikkiminen hiipumasa. (2348)

Täsä meitin Naruskajojesa on muutamavvuojen aijjan ollu voimasa pilikkikielto Siekakönkäästä Tennijöjokisuuhun elikkäs noin kymmenenkilometrimmatkala.

Kielto on ollu asiajmmukasesti merkittynä pitkijokivartta ja ohan tuo tieto levinny kohtuullisesti täälä paikallisesti ja myös käypäläisile. Silti on monijen pitäny tänkevvään aikana käyvä kieltova rikkomasa. Net on enimmäksee olleet asijan hyvin tietävijä paikallisija alakuasukkaita. Son varmaan paremmammakunen kala, jos sen vie pannule luvattomasta pilikkireijästä.

Vein nyt kevväälä yhen kieltolapun näkyväle paikale tuonne Länspuolentiele. Seuraavana päivänä kulukiessa honasin, että peltilappu oli survottu aurauspenkkaan yläreunaasa myöten. Varmaankijjonkun poron tai muun töitä.

Siirtelin sen taas asillisele korkeuvele. Seuraavana päivänä kun Kallelaan ajelin, nin hoksasin koko taulun hävinneen niiltä nelijöiltä. Sepä siitä. Meiton jokajunnaan ja asemillekkijjää.

Nyt alakaa selekeesti pilikkikielto taas koskemmaan kaikkija. Suvantojäät alakaa olleen siinä kunnosa isomila virtauksila, että alakaa pilikkijäät olla hakusasa. Asijan näkkee Kallelan rantakuvastaki, kussielä on parinsaanmetrin suvanto kuvammukkaan jo auki melekeen seuraavaan koskeen asti...


Tukikohasta pikkuhilijaa kesäkalastuaikaa oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Pilkkikiellolla, harjuksen alamitan nostolla ja kuturauhoituksella pyritään parantamaan joen kalastoa. Malttia kalamiehille ja naisille. Toimenpiteet ovat tuottaneet tulosta. Noudatetaan kieltoja ja rajoituksia. Kireitä siimoja.

    VastaaPoista