torstai 7. toukokuuta 2020

Tuoretta ilimakuvvaa Tukikohasta. (2342)

Tälläviikola on Tukikohasa pitkään aikaan ollu muutama majottuja. Täälähän hilijenty kaira kulukijoista, ninko monesa muusakin paikasa koko maasa. Ei ole näkynny eikä kuulunnu Naruskansuunnila koronasta mittään, mutta eipä tuo taija nähtävisä ollakkaan.

Parila asijakkaala oli semmonen roonimallinen kuvvausvehe. Ukallakiha on semmonen pikkuhärveli, jota käyttellee pääasijasa Kasperi. Ja säilyttääki sitä kotonasa Rovaniemelä.

Poijjat lentelit tännään täsä lähialuveela. Ihampyytämäti het olit kuvvailleet ilimasta Tukikohan talavee ja ylleismaisemata.

Täytyy laittaa talteen tämmöstä kuvamaterijaalija, josko sitä joskus tulevaisuuvesa tarttis vaikka myyyntivalttina tälle talole ja tontile. Voiskhan tuota laittaa myynti-ilimotukseen vaikka että "rajottuu puistoon"...Vai "tontilla ja sen ympärillä on asumatonta erämaata kaikkiin ilimansuuntiin".

Onneks oli yks kuva otettu tuolta Tukikohan itäpuolelta kohti länttä. Siitä minä näjen kuvasta Pelekosenniemen Pyhätunturin, johonka suuntaan lähipäivinä tarttee suuunnata ratijoantenni, kuhan posti sen tänne kiikuttaa. Talavilumet teki vanahasta antennista selevää, ninko saatoin jossakijjutusa kirjottaakki.

Tännään revin joutessani Tukikohan julukisivumpuolelta räystäältä ales vanahat rännit. Siinon pikkusen puutavaran uusasemista räystäslauvan muovosa, mutta net hommat kerkijää ehkä valamistelleen sillä aikaa, kun Kauko Kiito tuo rännitarvikkeita Jojensuusta nettikaupasta tänneppäin.

Tuoson muutama kuva. Ilimansuuntija voi päätelä siitä, että kuvat on aamupäivältä kymmenempaikkkeilta. Ja nethän tietää suunnat, jokkon täälä käynneet...Koronattomasa korvesa, jokon meijän uus markkinavaltti.


Tukikohasta liki kymmenestä asteesta ulukohommisa nauttimissiin tähä.


3 kommenttia:

 1. Kyllä on niin kauniin ja rauhallisen näköistä siellä.
  Eipä oo kauhiasti korona täällä satakunnassakaan ihmisiä vaivannut, ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 2. Komiakuvaa on! Vieläkö oisivat ottanu otoksen naapuriinpäin niin oisi siintänyt vanha Sallatunturikin kuvissa :)

  VastaaPoista
 3. Kylläpähä net Wanhan Sallan tunturit tuosa ykköskuvasa häämöttää...

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista