lauantai 2. toukokuuta 2020

Kokkeilemisenarvonen kaurasempi uunipuuro. (2340)

Uunipuuronsyönti onninko panis rahhaa pankkiin. Mennee se aamupuuro keittämälläki, mutta jos sattuu herräämään parituntisen ennen normaalimpijen immeisten herräämisaikaa, nin voi latasta kaikesa hiljasuuvesa puuron uuniijja normiherräämisenaikoihi herätä uunipuurontuoksuun. Solekkullaittaa.

Nin tein tällekkinaamuva viijeltä. Valamistelut köökisä kestää nykysellään kolomesta viiteemminnuuttiin. Savivuokan kun saan kouriini, nin puristan sinne pohojale paistorasvaa semmosta markariinisevosta rapijan piipillisen. Kuppija kun pyöräyttää sopevasti ympäri, nin sen rasvan saa kiertään net seinämät rasvaaseks siltä osalta, mihin seuraavat aineet loppupeleisä ylettyy.

Seuraavaks kaavoin vuokan pohojalle kolome-neljä onkhan net tesilitroja öpaut Nallepuurovihreetä, ei ole nin millillee ja muutkin kauraset hiutalleet käy. Seuraavaks riissijä, semmosta uunipuuromallista. Tähän sitä reippaasti vähempikun sitä kauraryynijä, joka muutemmeilä on sitä vihreetä Nallee. Riissin pääle ettei unehu, nin ruokalusikallinen taivvajjaa hienova merisuolaa. Seuraavaks litra maitoo. Kunei ollu jääkaapisa kuin sinistämallija tänäaamuna, nin tärhäytin maijon perrään kakstesijäpurkillisen oikeeta kermaa. Lopuks vielä muutama voinokare oikeeta voita. Mavummukkaan tieten. Hyvä vaatii satarammija.

Täsä vaiheesa ennen uuniillaittova pittää kevyvesti sekottaa kaikki aineet hiukka sekasin. Varsinkissuola jää herkästi muuton yhteempaikkaan...Sitä voi pyöritelä vispilälä tai vaikka ruokalusikala.

Uuni jos jo ei oleppäällä saassaseittemäsäviijesä, nin täsävaiheesa se pääle. Ja vuoka uuniin.

Parintunnimpäästä se alakaa olleen uunistapoiskunnosa. Patakinthaila kun sen ottaa pois uunista, nin sittekkannattee vielä pyöräyttää lusikala tai kauhala satsija ympäri, nin paksuus tasottuu.

Ja siitä lautasele. Ja kirpeetä luonnommarjasoppaa kaveriks. Kiinalaisile jos tän joku neuvos, nin alakas aivahhelevetimmoine kauraryynin vienti Kiinaajja niiltä säästys riissijä miljoonijakiloja päiväsä. Olis kuitusempaa ja terveellisempää kuppelekkä valakonen riissi.

Tukikohasta tähän tykästymissiin tähä. Jajokumuuki.


1 kommentti:

  1. Kiitos Jälleen Mainiosta Ruokaohjeesta ja Kasvain, oli meilläkin täällä Rovaniemen Validia-Talossa www.validia.fi Uuni-Ohrapuuroa Päivälliseksi, kun taas Aamulla, oli, kuten Aina Sunnuntaisin, Keitettyä Riisipuuroa, tosin ilmeisesti Keitettynä Suurkeittiöiden Erikoiskattilassa, jonka Nimeä, en nyt Muista, mutta maksaa 15000 Euroa ja siinä, se Puuro, Tekeytyykin Koko Yön ja Vieläpä Lounaaksi Karjalanpaisti Perunoineen ja Pian, vaikka Yöpalaksi Pari Paketillista 87 % Lihapitoisuuttasisältävää Makkaraa, kun on Tänään Urakoitu Täyttämällä Osoitteessa beta.nkl.fi Uudistettavaan Kotisivuunliittyvää Palautelomaketta, joka Ansaitseekin Makkaran Jälkeen Koskenkorva-Wodca-Ryypyn!

    VastaaPoista