perjantai 29. toukokuuta 2020

Lumimittarin nollaus. (2359)

Tukikohan lumimittari on tällä päivämäärälä nolattu. Soli se lumitalavi käytännösä siinä, vaikka kamerakuvisa vielä täälä pälävijen välisä lunta onki. Ja ninko tiiijättä, lunta löytyy pohjosrinteiltä Naruskan kyläläkivvielä ja tästä pohojooseen Tuntsan suuntaan on lunta kymmenijäsenttijä vielä sulamatta.

Nyt tars olla vesimittaus, mutta ei ole tullussemmosta mittausta laitettuva. Valokuvista ja silimälä paikampäälä pystyy veen nousuja ja laskuja aika luotettavasti arvijoimaan.

Kävimä eileisäehtoola Kallelasa. Sielä tuluva nousee hiukka eritahtija, mitä se nousee suvantoisemmisa paikoisa. Sielä suvanoisa nousee enempi, mutta virtaava vesi hiukka peräsä. Kallelankaan koskevvesi ei kerkii pakkautummaan alla olevaan suvantoon, kun sielä oottaa seuraava koski jo kolomensaanmetrin pääsä. Saarikoski ohhyvä nielemään meitin suvannovveet.

Kallelarrannan kamerakuvan vesimittarina toimii meilä oikijassa alreunasa näkyvä karsittu näre. Son saanu jo vettä rungollesa. Meitin mökki on rakennettu semmoseen kumpuun, että sielä jos kivijalakatasale nousee vesi, nin suurin osa Naruskajojen mökkeistä ui kaverina. Onneks ei nin ole, vaan meillon enin osa mökkeistä turvallisseen paikkaan rakennettu. Päivvaston kuin esimerkiks Rovaniemelä, misä tuluvarajan alapuolela on jonkullaskelman mukkaan lähes tuhat kiinteistövä. Siinon jo rakennusluvammyöntäjälläki syytä peilineessä seisoskelluun. Vaaroja on Rovaniemen ympärilä pilivinpimein, nin sielä on enimmäkseen urheiluhalliloita ja uimahallikissuunnitteila. Outova, kun aattellee näitä tuluvakevväitä. Olis vaararrinteitä nelijökilometritolokula ihan kaupungisa kiinni pykätä vaikka omakotitalokylä.


Ei olluppakkasta viimeyönä, vaikka nollarajala Tukikohasa hilippoki. Kylymä ei tätä sulamista juurikhan hijasta nyt, kusse on vauhtiisappäässy. Seuraavana täälä ootellaan muutammaa tiepaikkaa ohijen kohila, joison rummut vettä täynä nin, että vielä jos paljon lissäy vesi, nin tienyli alakaa tuleen. Son soratielä huono juttu.

Tukikohasa joutuu keskittyyn viikollopun paitti tuluvan seuraamisseen, nimmyös Huskumpärinään. Rapija rekkakuorma pitäs Kasperila muuttaa kolometerisestä metriseks. Toivottavasti pelit ja mies kestää.Tukikohasta lastelleikkipuistova rakentelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Alakaa se oleen vesi teitilläki korkealla. Kuvia ku kattelee ja muistelee missä se normi pinta mennee ni paljonlaisesti on jo. Pistää täällä mietityttämään, että paljonkohan se tuosta vielä nousee sitte ku järven yläpuoli on kaiken alaspäin valutellu??? Tuntsalta valuu viälä tovin vettä, ja tulvassa taitaa olla joet koko tulevan kesäkuun. Mutta onnex on kallela korkeemmalla niin ei tule tuhoja. Täälläpäin alkas olemaan aikalailla lämmintä, mutta tuo jatkuva tuuli tekee ilmasta vilposempaa.

    Tulvasta lisäkuvia ootellaan.

    VastaaPoista