maanantai 18. toukokuuta 2020

Tukikohasa uus lintulaji. (2350)

Tulima eilisäehtoola Rovaniemen saunatalakoista. Kellot tais olla kaheksampintaan ja normi kevväinen ilta. Lintulauvale vilikastesa luulin nähäneeni motterin, eli tutummin varpusen. Soli sennäköne pikavilikasula.

Rupesin oikeen tarkkailemmaan lintuva ja ihimettelin, miksi se siihenaikaan murkinoi. Kohteena ei ollu siemenet, vaan rasvapallot. Muut linnut ei ehtoopuolela ruokapaikkaa käytä.

Mummeli tuli kamerasa kanssa tieten paikale. Kohta alako varmistuun, että saattasse varpunen ollakki, mutta pikkusemmonen, eli pikkuvarpunen.

Lintukirjoja ja nettijä lukijesa varmistu, että sepä se on. Ensmäästä kertaa täälä. Aattelin kirjoja kattelesa, että son lentänny Kuolanniemimaalta venäjäkoronata pakkoon ja tuli Suomeen. Soli hyvä ratkasu, mutta näyttäis nyt siltä, että se vaan tankkas itteesä ja lehahti uuvelleen siivillesä, kunei sitä enää tännään näkynny. Tajuvaahan se lintukissen, että hiukka kauvemmaks itänaapurista pittää vielä jaksaa...
Liekkö tunnistus menny harrastajilta oikeen, siitäpä kuvija tutkikoot lintuharrastajat ja muut. Muutama vieras tälleaamuva pyörähti talosa kahaveela. Hänellekkun kerroima, niin kulukija kerto, että pikkuvarpusta essiintyy eteläisemmäsä Suomesa pirupäineen.

Tukikohasta seuraavija oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti