perjantai 8. toukokuuta 2020

Koronamaskikokkeilu. (2343)

Ensmääsen kerran sai laittaa puolpakola naamasuojan pääle, että kehtas mennä Sallan Terveyskioskilla tilatule lekurivvastaanotole. Pithän siitä ainutkertasesta tapahtumasta tieten tokumentti näpätä. Sannoin minä jollekin tutulle teekoon aulasa, että tämei ole ryöstö...


Jaaettä mikskö kävin oikeesa lekurisa. Ei muuton olis asijaa ollu, mutta oikijan käjen kaks sormija ompelistäpois. Nimetön ommuutaman kuukauven ollu ilikijästi lukkiintuvana napsusormena. Ja pikkurillipahanen on keskinivelestäsä ollu nin tulehtunnu, että piti käyvä ammattilaiselta kyselemäsä, voisko näile jottain tehhä.

Käsikirurkillehan näyttelin napsusormija marraskuusa. Sillon sinne tuupattiin kippeesti jottain mömmövä iso ruutalline. Nyt tuli pienelä ruuutala pikkupullosta kortisoonija sekä pikkurillinniveleen että napsusormentyvveen. Ei nin kovin mielusija pistoksija, mutta käsi pysy uskollisesti pöyvänkannesa liikkumati senaikaa, että nuori mieslekuri teki hommasa.

Sittevvielä tuli pikalähete lapraan, misä otettiin pullotolokula eriilaisija tulehusverikokheja. Ei ole soittova perrään tullu, jotenka ei ole ehkä semmosta tulehusta, vaikkon kuukaustolokula nivelet tönkisä punottannu tulehuksemmerkiks. Ja koronatestijä ei näisä ollu, vaikka Sallasa semmoseenkippääsee hetikohta, joson räkätautioireita.

Lähetteellupas lekuripoika laittaa Rovaniemele, misä Ukalta onnäitä samoja vaivoja kirurkiopperoitu kahestaki vasemmankäjen sormesta. Tuttuva hommaa. Ei taho muistaa ehejistä sormista kiittää sillonkun net on kunnosa. Kippeinä aivahhelevetihhankalat net on, varsinkinnyt paremmasa käjesä.

Tämmönen harrastuksenomanen puuhastelija on tieten kiireetön potilas. Toisaalta net uutissoivat jokupäivä, että leikkaussalit on tyhyjäkäynnilä, kunei ihimiset uskala mennä leikkauksiin, eikä ijes lääkärivvastaanotole. Pakko täson jollainkohtaa lähtee apuva hakkeen, kunei ominesa oottelemala muutakumpahenee sormikivut...

Tukikohasta vähällaisesti sormisormileikkijä leikkimissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti