maanantai 25. toukokuuta 2020

Varmimmat kesämmerkit käsilä. (2355)

Pääskysestä ei päivääkään. Eikä Ukan renkaavvaihosta. Ennimittäin muista, että lijan aikasin olis koskaan tullu kumpaankittalon autoon kesärenkhaja vaihettuva ennen oikijaa kessää. Nyt net on vaihettu molempiin, joten ennää ei talaviliukasta ole tievosa ennen syksyvä.


Haarapääskyt ja räystäspääskyt ommolemmat lajit kartanola Tukikohasa pesäpaikkoja ettimäsä. Laittelin räystäsalle pesälautoja avuks, mutta välleen pääskyset silti luottaa ommaan savirakennustaitoosa ja liimailevat talojasa räystäilä iliman alatukija. Vallassaan. Tervepääskykojit ripustelin ohojeen mukkaammyös Tukikohan itäseinäle halakokatoksen yläpuolele.

Kohta aletaampuhuva myös Lapin tuluvista. Orkesteri on tulosa essiintymislavan etteen soittimijjaan virittämmään. Alakusoittoharjotuksija ovvasta menneillään tuluvan alusa. Viijentoista asteen ja ylitte päivälämpötilat takkaavat sen, että Kemijojen ja Ounasjojen latvat alakaa tuottaan vettä alavirtojesa suunnile. Rovaniemelä nousee raatijohavvaintojemperusteela tällähetkelä puolisemmetrijä vuorokauvesa.

Olivissiin viime yö Naruskala ensmäänen, että ei käyny miinuksela yönaikana. Se tietää lumile noutajjaa.

Tennijöjojen sillala näytti tännään tämmöseltä...Lumimittarisa on kolokytäkakssenttijä Tukikohasa. Pälävet lissääntyy mettisä ja tyyni keli aurinkopaisteinee sulattellee Tukikohan lumikasojaki pikavauhila. Joutaavatki.

Pysyttelemä lähiaijjat kartanola. Ränniväliaikatietoki tuli tänhään. Ei tuo Kauko Kiito niitä kotijo, kunon kahentoista tonnin painorajootus Naruskantielä. Onneks on peräkärry kotosala, että saa hajettuva huomena Kotalasta net ja pääsee laittaan kattovesihuollon kuntoon.

Tukikohasta kevättöihin kohta vissiin hukkumissiin tähä.

1 kommentti: