sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Pihabongaus vähillä lajeilla.

Perinteinen vuosittainen pihabongaus on ollut leppoisakelisen viikonlopun ainoa merkittävämpi tapahtuma Tukikohassa. Parilla pihapiirimme ruokintapisteellä ei harvinaisuuksia tavattu, eivätkä normilajitkaan ole jostain syystä kovin runsaslukuisina paikalla.

Talitiaisia 10 kipaletta, pari hömötiaista, yksi sinitiainen. Ja Rihlaa kiusaamassa yksi harakka. Ja siinäpä ne onkin lueteltu.

Ei liioin tarvittu lintukirjaa tunnistuksiin, mutta hyvää kirjaa oli aikaa selailla ajankuluksi. Kirjan toi joulupukki Keminmaalta, eli tytär oli löytänyt meille vanhuksille uuden kirjan. Se on Mauri Leivon LINTULAUDAN ELÄMÄÄ, opas talvisten pihalintujen tarkkailuun. Laitan tuohon vielä ISBN numeron 978-952-291-184-1, jos joku kiinnostuisi kirjaa hankkimaan. Hyvä teos niin kuvitukseltaan kuin muiltakin tiedoiltaan.Täytyypä ilmoittaa lintumäärät kuitenkin Birdlife Finlandille, kuten on tapahtunut jo useamman vuoden ajan.

Tukikohasta vielä tungosta ruokintapaikoille odottelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Linnut menee tältä koiraeläimeltä vähän ohi ja yli paitsi että tykkään vihellellä kun linnut alkaa laulamaan ja sotkee niiden koodeja;D
    joskus kun oikein osuu kohdalleen vislailu ni jo vain vaikenee koko piha, mihin lienee hätäkoodiin tai kotkavaroitukseen osunkaan.
    Vaan on ne hyvä olla olemassa, laulu kaunista ja syövät pienempiä lentäjiä, hyttysiä jne.

    VastaaPoista