sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mahtaakhan tina tietää...

Son täsä tikitaalisesa maalimasa kaikki nin äkkijä tievosa. Ninko parinsaan kilsan pääsä Rukala valettujen tinojen ennustukset. Eipä tuota telehvooniin tullutta kuvvaa tullu katottuva ennen aamuseittemää, vaikka soli tullu kahen paikkeila yölä tänävuona. Kerkis vielä seittemältäki.

Kasperi lähetti Aarnille valetun tinan kuvan. Sitei paljoo tartte tulevijen harrastusten laatuva arvaila, kun perhokalastuksele antautunneen poijjan oman poijjan tinnaa vilikasee...


Tukikohasa ei tänä uunavuona tinoja valettu. Kahelleen Mummelin kans kattelimma isolta kirkolta näytettyvä maalimanmennoo. Kerranki tuntu siltä, että oli parituntija semmosta televisijotarjontata, ettei tarvinnu kesken untuvapeiton alle kömpijä. Saattaa tätä vauhtija kehittyvä kovat juhulat, ku Suomi täyttelee täysijä satojavuosija.

Tukikohasta pikkuhilijaa takaiskuventtilinkorjausleikkaukseen keskittymisiin tähä. Niija hyvvää tätä vuotta.

3 kommenttia:

 1. Hyvää tätävuotta myös tukikohtaan.

  Ja jos tina itsessään on tuohon muotoon valmistunut niin tarvii olla kyllä jo jokin tarkoitus silläkin.
  Täällä vuosi vaihtui rauhassa ja paremmassa kunnossa kuin joulu.

  Ja onnea operaatiolle ja nopeaa toipumista Ukalle.

  VastaaPoista
 2. Onnea tosiaan Operaatiolle ja keskittymistä, voi edistää, antamalla Suostumus Terveystietojensa käyttöön osoitteessa www.omakanta.fi jollei sitä ole jo tehty, eli ensin, mennään tuohon osoitteeseen, jossa kirjaudutaan palveluun, tunnistautumalla esim. Verkkopankkitunnuksilla, kirjauduttua, mennään linkkiin "suostumus ja -kiellot" ja jos on siellä ensikäynti, pitää ensin lukea, mitä Suostumusten ja -kieltojen antaminen merkitsee, sitten rastitetaan pari kohtaa, jossa vakuutetaan, että on ymmärtänyt luetun, painetaan näppäintä tallenna, jonka jälkeen, pääsee vasta varsinaiseen Suostumuksenantolinkkiin, jossa vielä voi lukea sen äskeisen ja jos on ok, painetaan näppäintä anna suostumus, jonka jälkeen järjestelmä ilmoittaa, että suostumus annettu. Siellähän voi myös tehdä hoitotahto ja -elinluovutus ilmaisut, voi uusia enintään 16 kuukautta vanhat Reseptinsä ja uusia ominaisuuksiahan sinne tulee koko ajan, joten kaikki vain antamaan Suostumusta osoitteeseen www.omakanta.fi ja toivuhan Ukka pian!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia toivotuksista! Huomennapa nuo ilmottellee Lapin Keskussairaalasta, mihin aikaan siellä pitää olla leikkausjonossa.

  Ukka on jo monta vuotta käytelly Omakantaa. Se on tämmöselle säännöllisellä verenpaine- ja rytmihäiriölääkityksellä olevalle potilaalle erittäin hyväksi osoittautunut järjestelmä. Ei tarvitte reseptien uusimisten kanssa laukata kotikoneelta mihinkään, vaan matkustaa apteekkiin sitten puolensadan kilometrin päähän, kun lääkereseptit on uusittu.

  Ja on Ukka laatinut sinne myös hoitotestamentin, jossa on määrätty kaikki oleelliset asiat, jos jotain vakavaa sattuu, ettei itse ole omista asioistaan päätöksiä tekemässä. Suosittelen kaikille. Ja ne, jotka eivät ole Omakanta -järjestelmää käyttäneet koskaan, niin ÄKKIÄ sinne tutustumaan ja ottamaan käyttöön!!!

  Ukka

  VastaaPoista