tiistai 10. tammikuuta 2017

Viimenen nimipäiväkö huomenna...

Muistatteko semmosen televisijo-ohojelman, missä Esa Pakarinen näytteli Numentova... Numento veteli kahen lakanan välisä sängympohojalla viimesijään kalapeena kun lakana itekkin. Vieresä jakkaralla istu verottajan evustaja, olisko kaulasa ollu lappu verokarhu. Numento työns toisen kätesä sevverran lakanoista ulos, että pysty sormeesa koukistelemala pyytään verottajjaa tulemaan hiukka lähemmäs asijaa kuunteleen...

Verottaja siirti tuolijaan ja työnti korvasa ihan kiinni Numennon kalapeisiin huuliin. Sieltä kuulu vaimeella kähisevällä äänelä: Rupijat ukko pikkuhilijaa jäämääääää. Ja verottaja vettäyty takasin seinälleen tuolissaan silimät ymmyrikäisenä oottamaan.

Tuommonen tuli mieleen, kun huomena, jos asijat oikeen mennee, on Karin nimipäivä. Son mulle viimenellaatujaan, jos maistraatisa hyväksymiset tullee uuvelle etunimele. Immeinen saa Suomesa vaihtaa kertaalleennimmeesä, ja se tapahuu Naruskala yhesä talosa yhemmiehenkohala näinä aikona. Kari ja pesuveemmukana Antero jää kuuvenkymmenevvuojen käytöjjäläkiin pois. Ja tilalle tullee, vaikee varmaan arvata mikä. Ukka tietenki. Mutta se ei ole ihan ilimotuksela selevä, kunei Ukkanimmee tunne suomalaisten allakka. Son kierroksella jossain nimilautakunnasa tuola kehäkolomosen sisäpuolela. Jos siitä hakemuspapperista tosi tullee, nin maaliskuun alusta sitte. Ukka.

Ootellesa käväsen huomena Sallasa ja otattelen pois nuot kolomettoista tikkijä, jokka hiukkasen on paitaan ja petivehkeisiinki takerrellu viikompäivät. Haavat on kuiten hyvät, eikä niisä ole merkkijä mistään tulehuksista. Toivottavasti ei semmosija tuliskaan.

Helevettiko postikuskit tekis jo nuita hoitotoimenpitteitä, niivviimevviikola olis postitäti riisunnu Ukalta tikit nahasta sillä aikaa, ku Ukka sulatteli hältä autosta jarruja. Solis menny justiisa päikseen.

Tukikohasta jonkuaikaa vielä Kari Anterona virallisesti tähä.


1 kommentti:

  1. Hieman myöhässä, mutta Onnea sitten Karin Päivänä, sekä Onnea ja -Menestystä nimenvaihdossa, kun vissiin olet siihen päätynyt? Onpa eräs toinen Kari Antero tuo Kari Hillo, joka pitkälti, on sovitellut Rölli-Kappaleita ja johtanut niiden esityksissä Yhtyettäkin, sekä myös sovitellut suuren joukon muitakin, 80-luvulla levytettyjä lastenlauluäänitteitä, useimmiten Musiikki-Laihon puitteissa ja onhan toisaalta tuo Ukko, jo olewmassa pojannimenä, eli on edelleenkin Siskon Perheellä olemassakirja, joka liittyy ns Moniviestinpakettiin nimeltään "Leijona-Leo: ja 16 muuta laulua Lapselle," johon kuuluu siis kirja ja -kasetti ja kasetilla, toisen Lapsilaulajan nimi, on Ukko, johon jo pienenä reagoin. Toivottavasti, Ukka menee läpi ja jospa näin, saataisiin Suomen Kalenteriin Ukan Päivä, miksi ei samalle päivälle, kuin Ukko, jonka nimipäivää, en kylläkään, en tiedä lunttaamatta joltakin Nettisivulta.

    VastaaPoista