maanantai 2. tammikuuta 2017

Tiijätkö, millon aurataan?

Net on laittanneet tuola Destijafirmasa aika mukavan sivun netin ihmeelliseen maalimaan. Sieltä näkkee, tarviiko tilata maantielle aurausta, vai onko net auramiehet jo tulosa. Vähentää ihavvarmasti meitinki puhelinliikennettä tuone tienkäyttäjällinjale, kujjotain voi kartasta ittelläki päätellä.

Destiakartasta kun klikkasee, niin jopa aukenee kartta. Taitaa olla ninpäin, että tää systeemi on kojekäytösä ensimmäisenä täälä Lapin perukoila. Kartasta löytyy vasemmasta yläkulumasta haluttu aluve, jota halvaa tiirata. Ja sielä net aurapirssit näkkyy livenä, jos net liikkelä suunnila on.

Nytkivvois tieten Naruskan suunnile kohta aura tulla, kuttännään on satannu ainaki kymmene senttijä uutta vitivalakosta köykästä lunta. Se lentää jokapaikkaan, ninko oli teheny äsken postilinjaa ajavale tätillekki. Hän kurvasi meitin pihhaan ja Ukka sulatteli kuumala veelä takarattaat jarrupuolelta, kussielä oli paatanu lunta nimpaljo, ettei takajarruppelannu ollenkaa. Kuus kannullista kasikymppistä vesee teki kuiten ihmeitä ja postitäti pääs reitiltä kotioppäin Saukoskele lähteen ainaki koittaan kotioppääsyvä.

Tukikohasta lissää lunta ja auramiestä yömpääle oottelemissiin tähä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti