maanantai 16. tammikuuta 2017

Muutosvastarintaa murtamasa.

Eipä sitä aina arvaa, mitä kautta tie vie puukontekijän sisimpään. Älypuhelimesta kun Ukka mainitti eka kertaa joku viikko sitten, nin tien päässä puhkes kevyt kenttäraivari ja jyrkkä ei. Mutta sillon jo pieni pala murtu ennakkoasenteesta, kun vilhautin puhelimeen asennettuva sudokuva. Son Vasaran heikko kohta.

Asentelin samsunkiin sitten vielä Kivipekkojen puukkoesitteen, josta näkkee koko virman tavaramarkkinan puukonteristä heloihin. Niija sitte sääsivustot, ilimatieteellaitoksen ja tieten yksityistenki asemijen pohjatievot. Ja sittevvielä Ylen uutissivut.

Pijimmä tänhään ensmääset harjotukset. Ei ollu Vasaran käsisä tähämmennesä minkäävvaltakunnan tietokonehärpäke käyny, mutta jostainha se on alotettava. Ninko anopinki kanssa aikannaan.Äkkijä puukontekijä ymmärsi, miten näytöllä tekstit ja nummerot isonee ja pienenee. Ja millä nappulalla pääsee aina kotipessään ja perruuttammaan. Ja sudokun pellaamisseen ei kahta kertaa käskee tarvinnu. Jopa kohta oppi kosketuskynän kummipäällä nummeroita paineleen. Ja virhepainallukset opittiin pyyhkiin pois ja suoritukset uusaseen.

Nykkuunnellaan Tukikohasa kaikesa rauhasa, miten älykännyvä kommentoijjaan. Loppuviikosta oli puhetta käyvä hiukan oppilasta reppaamasa.

Tää samsunki on semmosta mallija, että se on normikännyn ja tapletin välimaastosta kooltaan. Silimälasitki Ukka lahjotti puukkomestarile samontein. Kehu mies, että laakista kirkastu näkymät.

Tukikohasta kuulostelemissiin tähän.


2 kommenttia:

  1. Yksi kuva on jo Varpuselän Tuoremaasta lähetettynä tullut Kellon Kiviniemeen. Eli Ukan antama koulutus on istahtanut hedelmälliseen maaperään....

    VastaaPoista
  2. Kyllä hän siitä oppii käyttää sitä monipuolisesti, kun Ukka opastaa, kuten on minuakin opastanut puhelimitse vaikkapa riisipuuronteossa, joten jatkakaa samaan tahtiin!

    VastaaPoista