perjantai 13. kesäkuuta 2014

Väliaikatietoa Naruskan marjasadosta 2014. Ja muutakin.

Eipä ole säidenhaltija kovin suosiollisena Naruskan marjasadon onnistumiseksi. Viime yönä aamuyöstä alkoi kova vesisade, joka pyyhki yli koko kairan etelästä pohjoiseen. Ukan vesimittariin kertyi vettä viitisentoista milliä, eikä sade ainakaan tässä Tukikohdan paikkeilla ollut mitään kevyttä kesäsadetta, vaan peltikatto kohisi aika ajoin niin, että aamu-unia haittasi.

Avosoilla sellainen sade satuttaa hillankukkia. Eikä siinä vielä kaikki. Nyt perjantain ja kolmannentoista päivän ikäänkuin huipennukseksi on taivas repeämässä iltaa kohti. Jos niin käy, niin viiden asteen iltalämpötilasta ei tällä menolla pohjoistuulen edelleen pieksäessä ole aivan varma, että lämpötila jaksaisi pysytellä plussan puolella. Ainakaan, jos tyyntyy.

Mustikoita sade ei ilmeisesti haittaa, mutta pakkanen saattaa niitäkin vikkuutella. Pölyttyminenkin saattaa tästä holotnasta kärsiä. Hallaa on ennustettu isommissa firmoissa tulevan tiistain paikkeille, mutta Ukka ennustaa sitä jo ensi yöksi. Taivaan repeäminen koillisesta on paha juttu. Huomenissa käymme jänkäkierroksen, olipa keli mikä tahansa.


Ja sitten vähän sitä muuta.

Meillä oli Mummelin kanssa kalenterissa ulkohommapäivä, mutta sinne ei kummallakaan mieli tehnyt. Mummeli keskittyi leipomiseen ja Ukka rakenteli Tuntsajoen rannan hienointa leiripaskahuussia Juhannuksesta eteenpäin. Vai mitäpä arvelette semmoisesta, että kuvan pönttörakenne sijoitetaan kaksi kertaa kaksimetrisen pohjapinta-alaltaan ja pari metriä korkean teltan lattian keskelle. Alle kaivetaan pari metriä syvä saavin suun kokoinen maamonttu, joka toimii jätteenkeruupisteenä. Joskus aiemminkin on tullut kirjoiteltua näitä paskajuttuja, mutta kertaus on opintoin äitee.Tukikohasta mettikanojenkin kuoriutumisen onnistumista mietiskelemisiin tähän, kun puhelimet on pirisseet ja varauksia tippunut paljonlaisesti niiltä, jotka tänne lupalappusia onnistuivat saamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti