maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ei kovin kuumaa kessää.

Onkhan se ihannormaalia, että kesäkuun kuuvestoista sattaa talaven ensmääset lumet. Ninse vaan tännään pääs käymää. Ukka kummeni Kelloseläsä ostaan halapaa pentsiinijä itänaapurista, nin oli vielä kesä. Vartin aikana oli kuiten satanu kahen kilometrin pääsä rajasta Suomesa sentillunta.

Saukoskella oli saanu sikäläiset alakuasukkaat vielä raakemmalla käjellä. Kävi muutama mökkiläinen lattaamassa nuorisolle tietsikoijen akkuja ja kertoili samala, että oli kesärenkaila ajannu semmoseen rajekuuroon lähellä Saukirkkova, että pirssi oli hypänny rajeliirtoon. Satametrijä oli menny likseillä tietä mitessattuu, mutta oli pysyny tiellä. Eikä ollu kettään sattunu heitelehtijätä tulleevvastaan.

Ei viitti näin kesälä ees valokuvvaa tämmösistä kelikuvijoista napsia. Tullee vielä jollekki paha mieli juhannusviikola. Kelloseläsä olis ollu kuvata asti.

Nyt anteli Lappiin tuulivarotuksen pohjostuulesta. Pilivesä on Naruskalla ja tasan ykspilikkuseittemänastetta on lämmöt lussalla. Hyytävyyslukemat Ukan kone laskee olevajjottain miinuskolome. Siltä se äsken tuntuki, ku Rihlaa piti saunanpääle kävästä evästämäsä. Koiruuski saa talaviannoksija ja hyvinnäkkyy maistuva. Koittelee vaan hylänneekö, näkkee kuka ellää.

Näistä testilöistä jos hillat, mustikat ja lintupoikuveet seleviee, nin sitten ne selevijee kaikesta.

Mummeliki purkaa jo pakattuja pakasejaan. Näytti tempovan pikinit takas kaappiisa ja laittelevan tilalle talavialushousuva ja villasta sukkaa. Ei akat uso, että jussista lämpiää...eikä kohta ukatkaa.

Tukikohasta ei kuiten vielä kairaa ja pilikkivermeitä pakkaamisiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti