sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kuvatervehdys Alakurtilta Vanhasta Sallasta.

Käväisimme eilen lauantaina päivämutkin Venäjän puolella. Tiedusteluluonteinen matka tehtiin lähinnä sen kartoittamiseksi, notkuvatko kauppojen hyllyt ostettavista lähinnä elintarvikkeista, vai huutelevatko tyhjyyttään. Ja tietenkin näin pula-aikoina kiinnostaa myös hintataso.

Hellepäivä oli haastava. Iltapäivällä Alakurtille oli nousemassa kova ukkosrintama, joka jäi paukuttamaan jälkeemme, kun iltapäivällä poistuimme kotimatkalle. Eilen ehtoolla oli tarkoitus laitella kuvat tuoreeltaan näytille, mutta Naruskan iltaa säesti niin kova ukkosrintama, ettei tietokoneista rohjettu pitää virroissa kuin sääkonetta, joka pyörii 24/7 niin kauan kuin koneessa yhtää akkuvirtaa tai muuta virtasta pihisee.

Järvikuvat ovat Kairalan kylästä, jokikuvat Tuntsajoelta. Siltakuvat ovat Alakurtilta. Vanhaa rautatiesiltaa me emme ylittäneet autolla, vaikka olisi se tietenkin meidänkin pirssin kestänyt, kun naapurikin siitä yli hurautti tutkimusretkemme aikana.
Muutamia paikallisia jututettuamme saimme arvioita, että julkisuudessakin olleet tiedot Alakurtin sotilaskylän uudesta käyttöönotosta armeijalle ovat toteutumassa. Arvioita tulevien sotilaiden lukumääristä ei kukaan vielä tässä vaiheessa tiedä, mutta jos huhut lähemmäs kymmenentuhannen sotilashenkilön siirtymisestä kaupunkiin paikkkansa pitävät, niin Alakurtista tulee huomattavasti virkeämpi alue, mitä se tällä hetkellä on.

Ainakin työtä ja toimeentuloakin on työntekijöille tiedossa, jos varuskunta-aluetta nykykunnossa olevista rakennuksista sotilaskäyttöön aletaan peruskorjailemaan. Hommaa näyttäisi olevan reippaanlaisesti.

Tukikohasta parin viikon päässä odotavaa kalareissua edelleen valmistelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti