sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Tuuli kääntyi, kääntyykö tuuri.

Koillistuulella ja alakuun aikana ei saisi ajatellakaan kalastamista. Nyt siihen on rapian viikon ajan ollut pikkupakko, kun ollaan kalaveden äärellä, eikä kokeilematta malta olla. Ja ollaan me saalistakin olosuhteisiin nähden saatu mainiosti. Mainiosti tarkoittaa, että olemme hyvin pysytelleet syömäkalassa, joka ainoa tarkoituksemme täällä onkin.

Perjantaina kääntyi yläkuulle. Ja eilen kääntyi tuuli puolentoista viikon odottelun jälkeen sille oikealle kalapuolelle, eli etelään. Lämpötila kohosi heti sunnuntaiaamun kunniaksi toisellekymmenelle asteelle, jota ihmettä antoi koko täällä olemisen ajan odotella. Nyt alkaa kalastus uusista lähtökuopista.

Tässä vähän sekalaista kuvamateriaalia leiristä, joka paikallisen lainsäädännön mukaan pitäisi sijaita puolen kilometrin päässä rannasta. Jos se laki vielä on voimassa, jonka nojalla Ukkaa muutama vuosi sitten sakotettiin. Leiriä pidämme rannan tuntumassa sillä uhallakin, että rikomme lakia. Paikalliset nimittäin rikkovat myös, eli pari leiriä on lähitienoolla vastaavissa paikoissa kuin omammekin.

Tuo valkoisista maantiesuolasäkeistä tai vehnäjauhopusseista rakennettu rakennelma edustaa paikallista rakennuskantaa. Tälle kesälle rakennelmaa ei vielä olla saatettu käyttökuntoon, mutta supervallassa tiedämme niin tapahtuvan. Ainakin sen jälkeen, kun me poistumme tulevan viikon loppupuolella täältä kotiin päin.

Tuntsan Tukikohasta paistattelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti