lauantai 7. kesäkuuta 2014

Naruskan marjaennuste 2014, jatkoa.

Jatketaan ennustamista, jonka tukena nyt on jo havaintoja siitä, missä mennään.

Toissapäiväisessä korvasienijutussa kirjoitin erehdyksessä, ettei aurausalueista ole kuin korvasienien alustaksi, mutta asia ei ihan niinkään ole. Nimittäin korvasieniä silmillä haravoidessa sattui aurausalueella toistuvasti silmiin tosi runsas mustikan kukkiminen koko sillä muutaman hehtaarin alueella, missä eilen liikuimme. Mummelin kamera oli autolla, niin ei ole kuvaa tilanteesta, mutta joka ei Ukan sanaa usko, niin vallassaan.

Eilen ehtoolla Mummeli vei Venlan ja Kasperin rapiaksi tunniksi Suoltijoen suunnille korvasieneen. Saalis viitisentoista kiloa tosi hyvälaatuista sientä, joka jätettiin neliskanttiseen saaviin likoon yöksi.

Mustikkaa oli myös tuolla suunnalla pilvin pimein kukassa. Mummelin havaintojen mukaan kukintoja on runsaammin kuin aikoihin, eli pohjoiseen päinvastoin kuin etelään olisi tulossa onnistuessaan runsas mustikkasato. Se olisi harossi juttu se.

Avosoilla oli näkynyt reippaanlaisesti hillan kukkia, jotka näillä helteillä tietenkin yltyvät parhaaseen kukkaansa. Hieman harmi, että iltapäiväukkosten yhteydessä on sadellut. Toistaiseksi ei kovin rajuja kuuroja, mutta nämä helteet saattavat päättyä koviinkin ukkoskuuroihin, joista raatio varoittelee ympäriinsä.

Kameramiehiä on reissuilla liikkeellä pilvin pimein, mutta ei kuulemma meinaa ehtiä kuvaamaan, kun pitää ahnehtia aurauksien sienisatoa. Runsasta.

Pyörähtelemme päiväseltään Alakurtilla mutkin tutkailemassa kauppojen hyllyjä. Kesäreissua ennakoidaan.

Tukikohasta lauantaisaunaa kotona odottelemisiin ehtoolla tähän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti