lauantai 14. kesäkuuta 2014

Avosuon hillasato kärsinyt sateesta Naruskalla 2014.

Mummeli kävi pikapyrähdyksen parilla Naruskan perusjängällä. Ne ovat vähäpuustoisia avosoita, joita näillä perukoilla on suoalueista aika iso osa.

Kuten eilisessä kolmannentoista päivän ja perjantain kirjoituksessa ennakoitiin, on osa hillanvarvuista saanut yliannoksen sateenpieksäntää, kuten arvattavissa olikin. Kuten kuvista tältä päivältä voi päätellä, ovat valkoiset terälehdet irtoilleet sateen voimasta. Se on meidän maallikoiden mielestä yleisimmästä päästä häiriö, joka tälle kasville voi tulla, kun sataa liian rankasti.

Noista kuvien kukinnoista saa varmistuksen muutaman päivän sisällä siitä, ovatko ne pölyttyneet. Jos ne jäävät retkottamaan avonaisina nousematta suppuun, niin sellaiseen varpuun ei loppupeleissä marjaa tule.

Runsain avosoiden kukinto on kohta ohi. Harmillisen viileää on ollut nuo tärkeät päivät. Onneksi viime yön Ukan ennustus hallasta meni pieleen, eikä mittari laskenut nollarajalle ja sen alle, kun tuulituulonen liikutteli ilmamassoja ja pilvilauttoja sen verran, että ainakaan Naruskan kylän ympäristössä ei hallaa esiintynyt. Vain hyytävyyslukemat olivat miinuksella. Lähiyöt ovat ennusteissa vielä kiikunkaakun sen suhteen.Tukikohasta pakkaamisiin ja samalla marjatilannetta kuulostelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti