perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kuvaa pukkaa Tuntsalta 2014...

Pilkkihaalarit ja moninkertaiset alusvaatekerrat ovat edelleen in täällä lomaparatiisissa. Hellevaroitusta täällä pelätään, mutta kylmää ei niinkään.

Eilissäpäivänä Mummeli ja Ukka olivat ekakertaa ylävirran puolella kalassa. Syömäkalaa tuli, mutta ei mitään jättiläisiä. Tänä aamuna vedenhakureissulla Mummeli haukkui saaliskalaansa jänkäkoiraksi siihen asti, kunnes Ukka hallitusti koukkasi fisun haaviin. Siinon sun jänkäkoiras, taimen nelkytäneljä senttiä ja pulinat pois. Kuva tulee myöhemmin.

Tässä kuvia eiliseltä reissulta. Hillahavainnoista voidaan kertoa sen verran, että jo pölyttyneet hillat täällä ovat supulla, mutta niiden sisällä on vain pakkasen panemia ruskeita nappuloita, joista ei marjaa tule. Oletuksemme on, että Naruskalla eivät asiat ole tätä kulmakuntaa paremmin, koska samassa säätilassa pyöritään.

Maastolöydöistä lienee harvinaisemmasta päästä Ukan eilen löytämä komea poronsarvi. Alkuperä ei tiedossa ole, mutta jos Suomesta näille jäkälämaille on poro jostain päässyt, niin tuskinpa sillä täältä jäkäläparatiisista kiirettä kotiin on. Saattaaphan tuo olla jollain koristanut eväspöytääkin, tiedä häntä...

Tuntsan tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti