torstai 19. kesäkuuta 2014

Siniset saut ko tiisselistä.

Mummelin Suparu matkusti komiasti hinurillavala Kemijärven korjuupajale. Venttiilit alako nimmaan perusteellisesti nakuttammaan ja sauta pukkamaan keskin ajon tiistakina. Oli naapurimaasa lyöneet pentsiinit ja tiisselit ja vissiin kiisselitkin keskenään pikkusen ristiin. Ja Ukka ku tankkas tankin ja irtosäiliön täyteen, nin alako pokseri käymään ko raktori. Eikä kaikiajjoin meinannu käyvä olleskaan.

Kirkolle sillä häthättiin pääs, mutta sitte loppu matkanteko. Peräpeilistä näky komiat saut. Ukka veti pirssin parkkiin Porttoaavan suoran päähän, ja eikun soittelemmaan pohojolayhtiölle, että nytollaan jalakamiehenä.

Nyt Puuttini on kuulemma asettanu ukkaasilla tutkintakomitian, joka ottelee näimmä näytteitä tankkiloista sillä pensakaupala. Jos Ukka oikeen arvaa, nin sieltä saattaa tutkimuksisa selevitä, että harossit aineet ja vika länne autoisa. Kymmenisä semmosisa.

Nyton Suparusta kuiten lirutettu viimestä pisarata myöte itämaan pentsiinit Kemijärven jäteöljysäilijöihin. Ja vaihettu varoiksi motoriinki öljyt. Ja tankattu suomipoijjaan lientä toistaseksi.

Vielä pittää arpova, mistä ostellaan menoveet kalaretkele. Liekö nuot säiliöt paremasa järjstyksesä sisämaasa, tiijä häntä. Rajakaupasa on kuiten puurot ja vellit sekasi.

Tukikohasta venttilikalinaa muistelemisiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti