perjantai 2. elokuuta 2013

Naruskalla liikkuu kalahuhu.

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Naruskajärvestä on saatu iso kala. Taimen. Ukan tiedossa oleva toistaiseksi suurin Naruskalta uistimella saatu taimen on kuusikiloinen. Sen saamisesta Naruskajoesta on kulunut jo muutamakin suvi, ainakin toistakymmentä vuotta. Sehän oli se basisti Asikaisen saama möllykkä, joka valokuvassa koristaa Ukan Tukikohdan ilmoitustaulua vieläkin.

Nyt huhutaan kahdeksankiloisesta. Sen olisi liittänyt saalisluetteloonsa huhun mukaan naisimmeinen. Se ei niin kovin erikoiselta kuulosta, koska sokeakin kana joskus jyvän löytää, sanoo sana. Naisilla on ihmeellistä tuuria noissa pyytöhommissa. Tästä kahdeksankiloisestakin liikkuu tieto sellainen, että se olisi vetänyt virvelistä kaiken siiman, joka kuuleman mukaan oli katkennut ja pedon oli luultu menneen menojaan. Siima oli kuitenkin jonkun ajan päästä löytynyt veden pinnalta kellumasta. Siihen tarttuminen oli kertonut kalastajalle, että saalis on edelleen koukuissa kiinni.

Tarina ei kerro, miten taimen on lopulta päätynyt paistinpannulle, mutta niin huhutaan. Ja totena.

Ukka laittaa tähän basisti Asikaisen saaman taimenen kuvan opiksi ja ojennukseksi niille, jotka eivät usko Naruskan isoihin kaloihin. On niitä ollut. Ja niitä on siellä kasvamassa ja isoiksi kasvaneina, kunhan saantimies tai saantitäti paikalle sattuu. Ennätys saattaa olla nyt kahdeksan kiloa. Tarkennetaan, jos lisätietoa saadaan.


Tukikohasta lisää kalajuttuja oottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti