torstai 8. elokuuta 2013

Kolomen päivän kierros.

Mitä net jotkut höpäjää, että myö ollaan kaukana täällä Naruskalla. Ukka lähti toissapäivänä aamusella kaheksan paikkeilla liikenteeseen valakosella ohjuksella anoppi kartturina. Hurhautimma Posion kautti Ouluun ja nelosta tekopitäjään Petäjäveelle, mihin laskeuvuimma ehtoolla ennen yheksää. Poikkeiltiin jokatoisella huoltamolla kahveella ja jalottelemasa. Ja nukkuin kaheksan tunnin yöunet.

Ukka kerkes eilisen päivän aikana leikkuuttaa tukkasa, käyvä jyväskyläläisen lekurisetän luona uusimasa viakrareseptit, hakija velimiehen ja sen eukon keittoastiat Muuramesta, kulukee tietokonehärpäkekaupoisa, parisa autoliikkeesä, päivittää anopin tietokonneen, kerätä ämpärillisen karviaisia ja puolsankkoo vatui, ostaa ameriikarautaan öljynputsarin, syyvä puhvetissa pitsaa, käyvä kolomella kirppiksellä, korjata anopin jääkaapin jähytysveentukokset. Ja nukkuva kaheksantunnin yöunet.

Tälle aamuva lähin kaheksaks Jyväskyllään kahtoon yhtä nelivetopirssiä, ajon Kärsämäjelle KoivuHeikin ja sen eukon luokse parikstuntia raataamaan, söin mahan täyteen kaalikärryleitä Kaakkurin tepoililla, ostin tietokonehärpäkeitä ja synttärilahjuksia tunnin verta verkkokaupasa, ajon Kuusamon litliin ostaan neljä purkkija suolakallaa ja sitte hurautin kotio saunomaan.

Eikä siinä tuhissu noukka yhtään.

Jos ois ollu asiaa pääkaupunkiin, nin sielä olis hyvi ehtiny pyörähtään eilisen päivän aikana. Ei ollu nyt.

Suomi on sevverran lyhkänen maa ja tiet hyväsä kunnosa, että kesäkelisä ei normiautokuski tartte päästäpäähän kuin kymmenen tuntija. Talavella tunnin lissää.

Ei oo Naruska mistään kaukana, eikä mikkään paikka Suomesa ole Naruskalta kaukana.

Tukikohasta tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti