sunnuntai 25. elokuuta 2013

Elokuun lopun hajatietoja.

Aurinko paistaa ehtoolla vielä iltayhdeksään. Mutta ei se liioin enää lämmitä, vaan tuulituulonen vie selkävoiton. Tämä päivä oli eilistä huomattavasti viileämpi päivälämpötilaltaan.

Selkeä taivas ennustelee taas hallaa tänne. Niinhän tuota ennusti säätieteilijäkin. Kolmisen astetta näyttäisi viilenevän tunnissa juuri nyt vajaasta kymmenestä asteesta. Viime yönä käväisi parin asteen päässä nollarajasta, mutta plussalla..


Olivat kaataneet Sallassa uroskarhun. Toissapäivälle kaato on itäisen poronhoitoalueen listaan merkitty. Jos yhtään on epäviralliseen tietoon luottaminen, on paikka Suoltijoen suunnilla, eli Naruskan lähialuetta. Keppervaara on mainittu karttapaikkana.

Kymmenkunta mottia on vielä halkoja ristironkkelipinossa odottelemassa katoksen alle siirtelyä. Tänä aamuna oli Ukalla takapihalla apulaisia. Ja paljonlaisesti. Polttiaisia. Onneksi iltapäivällä oli tuulisempaa, niin sai homman loppusuoralle. Viimeistä pinoa viedään.

Tänään alkoi Tukikohan isännän ja emännän seitsemäs vuosi, josta toivottavasti tulee yhtä viinaton kuin kuudesta edellisestä. Tupakanpolton lopettamisen jälkeen saneli Ukan edesmennyt kummisetä, että seitsemäs vuosi on siinä hommassa pahin. Ei ollut sen kummempi kuin muutkaan kolmestakymmenestäkahdesta tupakattomasta.

Kummempi homma on, jos joku kantaa näkösälle viinapullon, joka kaikin tuomariäänin tuomitaan Ukan juomatta jääneeksi puteliksi. Sama asenne taitaa olla Mummelillakin.

Tukikohasta öiden pimenemistä levollisina odotellen tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti