tiistai 18. kesäkuuta 2013

Sisämaassa olis rajanpintaa halvempi polttoaine.

Käväisimmä Mummelin kanssa eilen päivämutkin Alakurtilla Venättänmaalla, Vanhassa Sallassa. Kovin näytti Alakurtti pienenevän kuin pyy maalimanlopun eellä. Sotilaskylän asukkaat ovat tyhjistä ikkunoista päätelleen lähteneet muille maille vierahille. Ja vanhan kaupungin puolella ei ollut pikakäynnillä huomattavissa muuta kuin väen vähenemistä ja kauppojen hintatason nousua.

Paikallinen huoltoasema oli hilannut mainoskylttinsä hintoineen Kantalahti-Kelloselkä maantien laitaan Kurtin kylätien risteykseen. Hinnastosta osaa lyhyelläkin matikalla tehdä vertailun, että bensa sisämaassa maksaa vajaan viidenneksen verran vähemmän, mitä East Oilin huoltoasemalla Sallan rajanylityspaikan Venäjän tulliaseman takana. Eurolla saa tätänykyä 42 ruplaa.

Huomio kannattaa hinnastossa kiinnittää siihen, että dieselöljy on bensaa kalliimpaa öljyntuottajavaltiossa. Ainakin tällä kohtaa karttaa. Ja sieltä se tauti leviää meillekin Suomeen.

Alakurtin bensanmyyjät olivat ilmeisesti tilanneet lanamiehen tasoittelemaan tietä päämaantieltä huoltamolle. Tuo tienpätkä onkin perinteisesti ollut lanauksen tarpeessa, mutta jäänyt sitä vaille.Tuntsajoen sillalla piti pysähtymän sen verran, että siitä pystyy päättelemään vedenkorkeudesta jotain. Joki ei isommassa tulvassa ole, mutta hiukkasen rannoilta oli nähtävissä veden nousua, kuten viime viikon sateiden jälkeen on tapahtunut Naruskajoelle ja Tenniöjoellekin.Juhannusaatona, jos hyvin käy ja kalenteri pitää, ollaan leirinuotiolla tästä paikasta ylävirtaan viitisenkymmentä kilometriä.

Tukikohasta koiranruokintaa järjestelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti