lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kommeita kaloja liikkeelä Naruskalla.

Juhannuskala ei juurkaan voi kuvan kalasta ennää paljoo kummeta. Naruskajärven uistinsaalis Toby-uistimella. Painova komijat seittemän killoo.

Kuva: Kari Kivelä

Tämon varmaanki niitä istukkaita, joita Ylikemin kalastusaluve istuttellee tuonne Savukosken Miekka- ja Pahtakoskeen. Ukka viisasteli jo istutusten alakuaikoina, että nethän ei Savukoskela kauvaa pysy, kussaavat nokkaasa Naruskajojen latvavesijen puhtaavveen kutsun. Ja uimalla ei Saukoskelta montaa hetkee matka kestä. Kilipimaan Kari Saukoskelta oli sammaa mieltä.

Juhannuksena kävi muutama kalaluvan ostaja Tukikohasa. Oli muutamasa Naruskajojensuvannosa nähäny kerrallaan ainakin kaks tuommosta kuvasa olevaa kallaa pyörähtelemäsä ilimeisesti pikkukalansyönnisä.

Eipä niile isomuksile muuta reittijä Naruskajärvele tieten ole kuin Naruskajoki, joten saattaa kannattee näilävesilä pijelä pyyvyksisä semmosija siimoja, että lohikittalttuu. Ja haavit pittää olla syvemälä pussila. Ja suolaa pittää olla repusa kilotolokula.

Tukikohasta saalistietoja eelleen kertomissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Olisiko tullut auton kyydissä. Toivottavasti ei ole tauti tullut mukana. Lohen siirtokielto on voimassa (IHN- kalatauti).

    VastaaPoista