torstai 7. kesäkuuta 2018

Uskoiskhan vai eikhn usois...

Laskeuvuin eilisehtoola tekopitjst tnne Tapijonkylln Rovaniemele. Onnelaan. Tllei nköjn ole yht aakirjainta kahela pisteel kytös nil kulumila, mutta haitanneeko tuo.

Minij katteli hiukka epuskosena, kun vasaroin niijen ulukokuistile anopin kuoriman vanahanaijjan ilimanpainemittarin, jola nkkee st ja satteet, ninko pouvatki. Asensin sen ulukokuistile
nkösle paikale köökist tiirata.

Ja sittellaiton viel yhen ampijaispesn, anopivvirkkaama tietty, samale kuistile roikkummaan. Se pitt ampijaiset loitola.

Minij selekeesti mittn puhumati vissiin aatteli, ett kaikellaisista sukulhhöist sit pitt ukko ittelleen ottaa...Onnelan Tukikohasta nimijisij oottelemissiin th.

5 kommenttia:

 1. Ja tuohan se toimii. Enpä uskonut itekkään ennen kuin Torniojokivarressa oksaa muutaman viikon kattelin ja pakko alakaa uskomaan. Varmempi ja viisaampi oli korkea ja matalapaineet ennustamaan kuin television säämies -> ja kuitenniin hintaa oli aparaatilla yhden kehtuutuksen verran. Niillä television säämiehillä on vähän kalliimmat kompuutterit ja ennustusmallit- ja ohjelmat.

  VastaaPoista
 2. No saihan jollakintapaa selvää, mutta mistä siis johtui, ettei voinut öötä oikein kirjoittaa.

  VastaaPoista
 3. Matille tievoksi, että tietokone Onnelassa on kovassa käytössä, kun Aarni sitä hiukan säätelee alle kaksvuotiaan otteilla. Ei toiminnu ääkkönen ollenkaan ja välilyöntinappulaki oli tilapäisesti singautettu johonki. Tarttis laittaa tuommoseen käyttöön joku huoltokorjaamokone tai armeijjan mallinen. Se on Ukan entunen kone, joten menköön siihen kuntoon kuin menossa on. Perusopit menee hyvin Aarnille jo perille, eli tietokoneajan lapsia on kasvamassa...

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 4. No sehän selittää asian, eli opetelkoon vain käyttöä tuohon tapaansa, mutta ehkä LP-Levysoittimen käyttöä kera esim Rovaniemen Kaupunginkirjastosta lainatun, harvinaisemman lastenlevyn, kannattaa opetella ainakin aluksi vain Ukan, tai muun Ison Immeisen kädestä kiinni pitäessä, ettei se neula, mene kättelyssä rikki ja vaikka yleensä kielletäänkin laittamasta turhanpäiten väärälle nopeudelle vedoten, että systeemit hajoavat, voin antaa ainakin kerran elämässä luvan, laittaa vaikka sen Mirjam Helin:in Lapinäidin kehtolaulun 45-nopeudelle, jos se vaikkapa soitetaan 33-nopeudella soitettavalta, "Suosituimmat lastenlaulut-nimiseltä" kokoelmalta ja toki, saa kerran elämässä, myös EEEEEEEEEEEEEmeliiiiiiiiiin Isä, eli Yrjö Tähtelä, kerran huutaa Riivatulle Tenavalle myös 45 nopeudella, jos pyörii lautasella Älppäri "Vaahteramäen Eemeli ja jos vielä on soittimessa 16 ja 78-nopeudet, niin menee mielenkiitoiseksi, mutta vain kerran elämässä!

  VastaaPoista