maanantai 25. kesäkuuta 2018

Hittaasti, mutta varmasti.

Halot alakaa olleen ristironkkelikasasa viimesijä aikoja. Johannuita olis täsä ehtinny emempikkin kesäkuun aikana katoksenalle lappaan, mutta perinteiset halakosavottalaiset Kippa ja Jammi varas jo kuukaussitten aijjan saaha tulla halakosavottaan. Pitkihhampain Ukka suostu siihe...

Kolomattapinova lavoimma tännään hyväsä kelisä kolomistaan. Kippa on kovatäti kymppinä, eikä kaks eläkepolliisija saanu iliman naputtelemista kaivojenkansila istuskela. Kova täti son akkaväjeksi halakoo latomaan.

Loppuverryttelyks Mummeli lupas viijä Kipan ja Jammin Karhutunturimpääle kameroinesa. Sielä het nyt aurinkova tillittää samalaku Ukka joutessaan kattelee paikathellänä jalakapallomatsija. Sekhän ei elämäjjakuoleman kysymys ole, vaikka töllötin olis kiinni.

Huomenisa kuulema vielä jatketaa, ilimotteli kymppitäti. Saa nähhä, kuka aamusela ensmääsenä ristironkkelikasale ehtii...


Solis kolomee pinova vaile valamis. Hiukka näyttäis siltä, että näiläpuila ei ihanniin täyveks tule, mistä viimokesänä talavele lähettiin. Saattaa jonkummotin hajettaa vielä jostaki vaikka kuivaa närettä, jokolis Ukale mieluista.

Tukikohasta urakalloppumista oottelemissiin tähä.

5 kommenttia:

 1. Ohan sitä siinä taas talveksi.

  Koskas Ukka joutaa uuden kameran Kallelaan asentelleen? Niinkuin sanoit käydessäni että alkaa tuo kaamoskuva pikkuhiljaa vit siis harmittaan. Oikeassa olit, kun on jokimaisemaa tottunut katselemaan.

  Eipä mulla muuta.

  VastaaPoista
 2. Moro! Ensalakuun kiitokset juustosta, hyvin oli savustaja saanu savunmaun tarttumaan. Kimmoke pitkästä aikaa itsellekin, että seuraavalla kalansavustuksella pitää muistaa laittaa juustot muhimaan...

  Se kamera, jota kaavailin sinne Kallelan rantaan, sattui sellaista pilvitallennussorttia, että siihen ei onnistuttu pääsemään siten kiinni, että sen olis saanu lähettämään kuvan kerrallaan naruska.comin sivulle. Hyötykäyttö sille kuitenkin keksittiin, kun se nyt kuvaa tuossa köökissä varaajan lämpömittaria, niin tiedetään maailmallakin ollessa, että lämmitysjärjestelmä on pelissä mukana.

  Etsinnässä PoEvirralla toimiva kamera, jonka saisi lähettämään kuvan Kalleasta vaikkapa vartin välein, miksei tiuhempaankin. Joka tietää sellaisen kameran merkin ja tyypin hintaluokassa 200-350 €uroa, niin vinkkiä otetaan vastaan. PoE-kaapeli on ulkokäyttöön ostettuna, joten kameraa uupuu. Etsiskelen halonkärräyksen välissä ittekin, kun musta kuva harmittaa.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 3. Terve.

  Oletkos kysynyt Ukka kameraa sähköpalvelu Salmela sta? Voisinpa veikata että Mikael illa saattas olla ratkaisu kamera ongelmaan.

  VastaaPoista
 4. Ongelma on ratkeemassa. Kusti polkemassa.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 5. Varmasti taas halkoa Talven varalle ja kerrot varmasti joskus, millaisen ratkaisun, se Kusti polkemalla toi.

  VastaaPoista