keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Uuven elämän alakuja muuallaki.

Kasperi oli työhommissaan Rovaniemellä vissiin näyttämäsä muutamale maahammuuttajale, mitellaitetaan mettä kasvamaan Suomesa. Puunistutushommaa livenä.

Sivutuotteena oli sitten mukavata havvaintova luonnosta. Rovaniemen korkeuvela on koppelo hautonnu munasa poikasiks, joista yks harjootteli ensaskeleita. Täytyy toivova, että nämät viimeset kolome kylymää vuorokautta ei nujera tätä yrittelijästä linnunalakuva...Rovaniemi sijaittee pohjoseteläsuunasa satakunta kilometrijä Naruskata etelämpänä. Marjasavosa tuo tarkoottaa viikkova, jotenka saattas tarkottaa lintujenkikkuoriutumisesa suunilleen samoja aikaeroja. Naruskala siis net vähät munat, jokkon pyöräytetty, saattais muuttuva pikkutipitiiks lähisinä päivinä, kuttuo Kasperin viteo on tävviikon maanantailta.

Jos päätelmä ossuu oikeeseen, nin viikonloppuvakohen Naruskala lämpennee. Ja hilijokseen lämpennee myös mettämiehet, jokkon ilimotelleet osa jo tänne, että Mettähalli on tyhjentänny heijän lompakkosa ja luvat on lakkarisa. Ammuttavvaa saattaa olla vähällaisesti, mutta katellaampa rauhasa, miten pesintä onnistaa.

Tukikohasta kuuntelemissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Heikko elinennuste koppelonpoikaselle hakkuuaukealla. Siivet ei kanna ja koivissa ei ole voimaa hypätä aurausurasta varvikkoon. Ja niitä aurausuria riittää. Emokoppelo menee sitä reittiä, mitä on tottunut menemään, eikä ajattele, että pitäisi muuttaa reittiä. Korpit, haukat ja varikset napsii pois helposti nuo kanalinnun pienokaiset.

    VastaaPoista