sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Hallapirulainen heinäkuun aluks.

Tullee liijanki ussein mainittuva, että pohojatuulesta ei hyvä heilu. Muttakun se on asia silleen. Taas parinapänä kun se siltä suunnalta on puhaltannu, nin eilisäehtoola jo oli levolelaskiesa mielempäälä, että aurinko paistaa ja pilivenhattarata ei nävy. Peleko hallasta.

Ei se aurinko jaksa aamuyön tunteja lämmäyttää, vaikka se paistaaki. Kahemmetrin korkeuvesa on käyny miinuksela 1,3 astetta Ilimatieteellaitoksen mittauspisteelä tuosa viijenkilometrimpääsä Tukikohasta. Ukan mittari on pysyny lussalla asteen, mutta täsä onkihhiukan enempi puustova suojaamasa. Maarajasa on pijanaikaa täsäki ollu nollaraja liki.


Nythänson luvannu Lappija kurittammaan hellepäivijä. Paree olis nimpäin, jos Ukka sais päättää, ettolis normilämpöset päivälä ja yölä sevverra lämmintä, ettei halla vikkuuttelis. Mutta eipä tuotole Ukalta kukkaan kysymäsä käyny.

Takapiharrantteelta voin ohimennemmainita, että sielon kentura haloistavappaana oottamasa Linko-Jarkkova putsaileen puusäläpä tuone perämettään. Ei vihti alakaa pelleileen niijen polttamisenkans, ettei näilä tuulikelilöilä sytyttäs halakokatoksesa olevija kuivija puita. Niija onsiinä polttamisesa sekin, että se puuläjä savuttaa päivätolkula ja sitte jollaissopevala tuulela savut tullee makkuuhuoneen akkunasta sisäle. Muutonhassielä ei liijon ennää savuja muovostu...

Tukikohasta hallavahinkoja jängilä tutkimissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti