tiistai 3. heinäkuuta 2018

Daksidolopalle däsdä daidaa joudaa.

Ympyrä sulukeuduu. Äiden puolelta pappani Yrjö Urria oli Pedäjäveen enmääsijä daksimiehijä. Ura ja elo jäi lyhkäsiks, kun kuolo korjas nelivitosena. Laakista.


Nydon kierros dulosa däydeen. Ukka daidaa alakaa daksimieheks. Son pernerimmuijan osaks syydä. Nyd saa daksilupija vaikka orava hakija, nimpä haki Ukkaki. Ja Leksus jo dännään merkaddiin Dukikohan daksiaudoks.

Uskoo kuka uskoo. Dukikohan dolopalta se lähdee. Valakosed handskad kässiin ja paanalle.

Dukikohasda virallisda luppaa lähipäivile ooddelemissiin dähä.

5 kommenttia:

 1. Pusiness se on joka kannattaa :). No eipä muuta kuin se kortinlukulaite Leksukseen följyyn, takaselkänojaan muovitaskuun hinta per kilomeetri ja tieten kiinteä korvaus Naruskasta erinäisiin pisteisiin kartalla kuten Sallan kylille ja alamäkihiihtopaikoille. Mielenkiinnolla niin siviilissä kuin työnkin puolesta seurataan mihin tämän uudistuksen kanssa lopulta päädytään... Toistaiseksi vielä hieman epäilevällä kannalla...

  VastaaPoista
 2. Ei tullut vanhan lain aikana haettua matkailualan yrittäjien lupajärjestlmän kautta lupaa, mutta nythän tuo tuntuu kohtalaisen yksinkertaiselta tuo haku, eikä siitä ihan mahdottomia kuluja aiheudu. Taitaa päätöksen hinta olla 105 €erova ja auton merkkaaminen luvanvaraiseen liikenteeseen maksoi katsastuksen yhteydessä 7 €erova, eikäpä sieltä taija muita maksuja olla tulossa. Ja jos tulee, niin maksetaan.

  Ei meillä kyytipalveluja kovin usein kysytä, mutta jatkossa kun ja jos kysellään, niin suaphan tuota nakata pokan päälle ja lähtee liikenteeseen. Eikä millään mopoautolla tai mönkijällä, vaan laatukyytiä Leksuksella...

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 3. Miksi ei sitten moottorikelkkakyydillä, kun mitä ilmeisimmin, on se kelkkakin siellä Tukikohdassa, jolla pääsee vaativiinkin paikkoihin, entä päivystääkö Tukikohdan Taksipalvelu myös Öisin, vaikkei siihen Velvoitetta olekaan, kuten aiemmmin oli.

  VastaaPoista
 4. Siellä pohjosen perukoilla onkin hyvä saada hiukka lisätienestejä jos sattuvat etelän immeiset eksymään nurkille.....minä tulisin heti jos olis kuka lähtis seuraks:-))

  VastaaPoista
 5. Johan sulle täällä Hilkka seuraa pijetään...

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista